Интеграцията на децата с епилепсия в образователната система е силно затруднена.

Интеграция на децата с увреждания в училище - ще се случи ли и кога

От 370 родители и хора с увреждания всеки втори е на мнение, че трябва да се преодолеят трудностите при записването на дете с увреждане в училище. Това сочи проучване в рамките на проекта "Равни шансове за деца и младежи с епилепсия и техните..

публикувано на 29.03.19 в 15:06

Липсва ли визия в новия Закон за образованието

За първи път в края на учебната 2019/2020 г. ще се проведе задължителното външно оценяване по Български език и литература и по Математика в 10-и клас. То ще включва материал от 8-и до 10-и клас, включително. Първите ученици по новата програма ще..

публикувано на 29.03.19 в 11:05
Графитът на Тристан Итън на улица

Заличиха графита на световноизвестния артист Тристан Итън в София

Световноизвестният графити артист - американецът Тристан Итън бе оставил свой творчески отпечатък върху фасадата на една от сградите на улица „Граф Игнатиев“ 74 в центъра на София. Той създаде графита си през 2017 година. Сега уличното изкуство е вече..

публикувано на 27.03.19 в 11:26

Паметниците на културата - отново под прицел

Постепенно дейността и финансирането на Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ се намалява. Сега един експерт трябва да отговаря за 3000 обекта. Това каза пред БНР арх. Валентина Василева от Камарата на архитектите. Тя..

публикувано на 27.03.19 в 11:25
Сградата на улица „Латинка“ в столичния квартал „Изток“, известна като „Къщата на буквите“.

Добромир Ганев: Не е незаконно да се сключват имотни сделки по данъчна оценка

Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира пред БНР казуса с апартаментите на политици от ГЕРБ с думите, че „тук става въпрос първо за икономически понятия - продажна цена и стойност - това са две абсолютно..

публикувано на 22.03.19 в 12:10

Сестрите в ясли и градини в София са с най-ниски заплати

Медицинските сестри в детските ясли, градини и училища към Столична община получават най-ниските заплати в сравнение с всички останали големи общини, съобщи пред "Хоризонт" медицинската сестра  от София Мая Костадинова и настоя за повишение на..

публикувано на 20.03.19 в 15:50
Галина Маркова

Галина Маркова от НБУ: Инвестираме в инфраструктура, а в хората - не

Нов български университет отбелязва днес 30 години от началото на образованието по социална работа в университета.  Магистърската програма по клинична социална работа е една от първите три програми, с които университетът стартира своята академична..

публикувано на 20.03.19 в 14:58
Никола Бончев

Никола Бончев: Градското градинарство е антиконсуматорско движение

Искаме общината да отдели 1% от всички паркове в София за градско градинарство. Това каза пред „Хоризонт“ Никола Бончев, който представлява инициативата „Градско градинарство“. Тоест, както има кучешки заграждения, където можете да си разхождате..

публикувано на 19.03.19 в 10:17
Капка Панайотова

Капка Панайотова: И с нова наредба няма да се постигне повече справедливост за хората с увреждания

Формулата за изчисляване на нетрудоспособност по дефиниция не е предвидена да бъде справедлива, заяви пред БНР Капка Панайотова – директор на Центъра за независим живот. Министерството на здравеопазването публикува проект на промени в Наредбата..

публикувано на 19.03.19 в 08:54

Новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат правата на пациентите, смятат лекари

Българският лекарски съюз и Сдружението на личните лекари настояват да отпадне изискването информацията от касовите апарати при личните лекари да отива към НАП и медицинският софтуер да бъде приравнен с този в търговските обекти. „Разпоредбите в..

обновено на 18.03.19 в 18:40