Димитър Събев: Универсалната заплата не е утопия

Системата, в която в момента живеем, е програмирана да търси по-голям растеж, но ние бихме могли да направим промяна в програмата. Това мнение изрази в предаването "Хоризонт до обед" журналистът Димитър Събев. „Да подействаме като един вирус на..

публикувано на 16.04.20 в 11:46

Проф. Ваня Матанова: Време е за стратегия за излизане от кризата

Колко ще бъде трудно завръщането към нормалния живот, след като седмици наред доминира призивът „Останете си вкъщи“? Въпреки наложителните мерки за социална изолация, е крайно време да се помисли за психичното здраве , заяви пред „Хоризонт“..

публикувано на 16.04.20 в 11:13

Кой кого да спасява по време на криза - книгите нас или ние - книгите

Издатели и търговци се обединиха в каузата „Купи една книга“ , подкрепена от браншовата асоциация „Българска книга“.  Инициаторът на кампанията Виктория Бисерова е управител на издателствата „Ентусиаст“ и „Апостроф“. „ Читателите са..

публикувано на 15.04.20 в 10:45

Много българи се надяват да заминат като селскостопански работници в чужбина

Много българи се надяват да заминат като селскостопански работници в чужбина . Това каза пред БНР председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието Светла Василева. „Очакванията са им за по-висок доход. Ако отидат в..

публикувано на 14.04.20 в 14:10

Поне 400 000 работещи могат да се възползват от схемата 60:40

Поне 400 000 работещи да могат да се възползват от схемата 60:40 - това сочат прогнозните разчети на социалното министерство. От КНСБ призовават фирмите, които имат възможност, да кандидатстват по тази мярка за запазване на заетостта...

обновено на 14.04.20 в 13:23

Онкоболните пациенти в епидемична ситуация

Много рискови групи пациенти са в затруднено положение заради пандемията от коронавируса, причиняващ Covid-19 и ограничения достъп до медицинска грижа, наложен от извънредното положение. Една от тези групи е на пациентите с онкологични..

публикувано на 13.04.20 в 13:01
Д-р Александър Симидчиев

Д-р Симидчиев: Контролирано отпускане на мерките с измерване на резултата, за да не се застрашат рисковите групи

„Когато извършваме различните тестове, трябва да имаме предвид, че дават различен тип информация и трябва да бъдат разположени във времето и при хора, подходящо избрани, за да свършим максимално количество работа с този ограничен ресурс. Ако..

публикувано на 13.04.20 в 09:20

Вяра и пандемия

„Църквата играе ва банк. Поведението ѝ в някаква степен е разбираемо. След толкова години църквата успя да се еманципира от държавата ... Но с това инатене отблъскват колебаещите се вярващи“. Това коментира пред БНР доц. Николай Димитров,..

публикувано на 12.04.20 в 14:00
Петър Галев

Петър Галев: Изолация, защото колективният имунитет не работи при Covid-19

Необходими са ограничителни мерки и изолация, защото не работи идеята за придобиване на колективен имунитет с оглед на високата смъртност от Covid-19. Това заяви пред БНР Петър Галев, медицински журналист от CredoWeb - социална платформа, която..

публикувано на 11.04.20 в 11:40
Пламен Тошев

IT специалист: Незащитеният компютър е като отворена врата у дома

Внимавайте за фалшивите имейли от институции през следващите седмици – за това предупреждава Пламен Тошев от фирма за киберсигурност. Според него България следва световна тенденция за нарастване на случаите на измами чрез фишинг или..

публикувано на 10.04.20 в 12:45