Проф. Венцислав Мутафчийски

Новите случаи на Covid-19 у нас са 25, излекуваните са 116

Новите случаи на Covid-19 за последното денонощие у нас са 25, от тях в болница са седем, изследвани са 1174 души, каза ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Активните области са осем. Общо 2585 са..

публикувано на 04.06.20 в 08:25

Доц. Шурулинков, БАН: Има лобизъм в промените в Закона за биологичното разнообразие

"Няма друг, освен учените, който по-добре да познава "Натура 2000". Това каза пред БНР доц. Петър Шурулинков от Природонаучния музей при БАН във връзка с  промени в Закона за биологичното разнообразие, според които учените могат да бъдат изключени..

публикувано на 04.06.20 в 08:17
Васил Божков

Какво е направила ДАНС, след като е получила информация, че Божков тегли големи суми?

"Какво е направила ДАНС, след като е получила информация, че се теглят такива големи суми?".  Това каза пред БНР анализаторът Бойко Димитров - финансист, във връзка с публикациите на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, в които той показва свои банкови..

публикувано на 04.06.20 в 07:57
Красимир Богданов от ВМРО

Красимир Богданов: Няма историческо понятие славянска писменост

"Няма историческо понятие славянска писменост. Буквите, на които пишем, са азбука или писменост на българския език. Ако може да се говори за някаква обща славянска писменост, това може да бъде единствено Глаголицата, сътворена от братята Кирил и..

публикувано на 04.06.20 в 07:45

Преглед на българския печат

"Ще събират тол такси и за второкласни пътища", информира " 24 часа " и пояснява, че това е решено на база анализ, който ще приключи на 15 юни.   От пътната агенция уточняват, че някои пътища, включени в тол системата, се натоварвали наполовина,..

публикувано на 04.06.20 в 07:07
Фрагмент от представлението

Музикално-драматичният театър във Велико Търново възобновява представленията пред публика

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново възобновява от днес представленията пред публика. Спектаклите и концертите ще се провеждат на открито в лапидариума на Археологическия музей в града. Концертът „Празнични гласове“ на..

публикувано на 04.06.20 в 04:33

"Февруари" на Камен Калев е в официалната селекция на Кан

Българо-френската продукция "Февруари" с режисьор и сценарист Камен Калев влезе в официалната селекция на кинофестивала в Кан тази година. "Февруари" е четвъртият пълнометражен филм на Камен Калев. Освен автор на сценария и режисьор, той стои зад камерата..

публикувано на 04.06.20 в 04:26

Първо дело за нарушена карантина в Кърджали

В Районния съд в Кърджали започва първото дело за нарушена карантина за Covid-19. То е образувано срещу 34-годишен мъж, завърнал се от Германия в края на март. При влизане в България мъжът е заявил, че ще изкара задължителната карантина в наследствена..

публикувано на 04.06.20 в 03:55

Започва дезинфекция на инфекциозното отделение на Ямболската болница

От днес до 18 юни за дезинфекция ще бъде затворено инфекциозното отделение на Ямболската областна болница. Инфекциозното отделение се затваря заради положителни случаи сред медицински персонал, уточни директорът на лечебното заведение д-р Панайот Диманов...

публикувано на 04.06.20 в 03:54
Безредици избухнаха край американското посолство в Атина

Хиляди в Европа протестираха заради убийството на Джордж Флойд

Продължават протестите заради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в американския град Минеаполис. Безредици избухнаха край американското посолство в Атина снощи, задържани са 12 души. Според изданието "Етнос" анархисти са хвърляли срещу полицаите..

публикувано на 04.06.20 в 03:52