Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян разкрива център за временно настаняване на бедстващи жители и бездомници

Снимка: Венета Николова

Община Троян ще разкрие Център за временно настаняване на бедстващи жители и бездомници. Той ще бъде изграден изцяло с пари от бюджета на общината, която е предвидила общо 40 000 лева за нови социални услуги през 2014-а година. Центърът ще бъде изграден непосредствено до дома за стари хора в село Добродан, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова:

В последните две зими ние имахме сериозни проблеми с осигуряването на подслон на бедстващи граждани, жители на общината. Във фоайето на общинската администрация трябваше да приютяваме хора на инвалидни колички, които нямаше къде да нощуват.

Михайлова допълни, че община Троян ще разкрие и фонд за лечение на жители на общината, които не могат сами да осигурят средства за лечението си:

Почти всеки приемен ден, аз съм посещавана от хора, които търсят помощ в това отношение.

Предвижда се във фонда да влязат 10 000 лева от бюджета на общината, както и средства от кампании и дарения.Общината ще продължи да осигурява и средства за фонд "Ин витро“ каза кметът:

Надяваме се, че много скоро ще имаме първото бебе, което е родено след подкрепа от нашия троянски фонд „Ин витро“, каза още Донка  Михайлова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Говорителят на Районната прокуратура - Перник Христофор Рачев дава подробности по случая.

Разследването по случая с опасните отпадъци в Перник е започнало още през април

Разследването по случая с опасните отпадъци в Перник е започнало още на 22 април. По непотвърдена официално информация е имало подадени сигнали за проблемния склад, в който са били съхранявани отровите.  Опасни вещества откриха в склад в Перник Случаят придоби гласност седмици по-късно, след като беше намерено голямото количество живак,..

публикувано на 30.05.24 в 14:22

Пазарджик ще отбележи Деня на Ботев с мащабна инициатива "Пътят на българите"

Широко гражданско обединение, духовници и Община Пазарджик организират за първи път мащабно отбелязване на 2-ри юни - Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Инициативата е под надслов "Пътят на българите", като идеята е градът да се обедини около националната памет и идентичност и със своята масовост да..

публикувано на 30.05.24 в 14:16

Министерството на транспорта предвижда ограничение на броя на явявания на шофьорски изпити

От Министерството на транспорта предвиждат ограничаване на броя на изпитите на кандидат-шофьорите. Те ще могат да се явяват максимум четири пъти за шест месеца, а ако и четвъртият път е неуспешен, обучението трябва да започне отначало. Това обяви служебният министър Георги Гвоздейков по време на дискусия за пътната безопасност.  Подготвят..

публикувано на 30.05.24 в 14:06

След насилието: Арестуваха директорката на детска градина "Фантазия" във Велинград

Директорът на детска градина "Фантазия" е задържана, научи БНР от разследващи от Велинград.  Мая Якимова е в ареста на РПУ - Велинград.  Прокуратурата проверява за насилие в детска градина във Велинград По-рано днес прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха след разпространените в социалните мрежи кадри с насилие в иновативната..

публикувано на 30.05.24 в 14:06

В манастира "Св. св. Петър и Павел" отбелязаха 150 години от основаването на първото ни духовно училище

С откриването на музейна експозиция и с валидиране на историческа пощенска марка в манастира "Св. св. Петър и Павел" до Лясковец започнаха честванията за 150-ата годишнина от създаването на първата семинария у нас – Петропавловската. 150 години от откриването на първата семинария у нас Преди век и половина митрополит Иларион..

публикувано на 30.05.24 в 13:55

Двама чужденци са загинали в Слънчев бряг

Двама чужденци, по неофициална информация семейство, са паднали от 7-ия етаж на хотел в Слънчев бряг. Те са загинали на място. От бургаската полиция уточняват, че става въпрос за постоянно живеещи в Несебър нидерландци, като жената е на 44, а мъжа - на 50 години.  Предстои да бъде установено дали има наличие на алкохол и наркотици в кръвта им...

публикувано на 30.05.24 в 13:52

Общината в Ловеч прие управлението на "Литекс" и градския стадион

Футболният Литекс вече е общинска собственост. С 28 гласа "за" и нито един против общинският съвет в Ловеч прие на днешното си заседание безвъзмездните дарения от дружествата "Литекс Комерс" и "Ловеч спорт 96" на градския стадион, тренировъчната база и още един имот в центъра на града.  В следващите три месеца общинарите трябва да изготвят..

публикувано на 30.05.24 в 13:31