Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено е полицейското присъствие в София заради намерението за провеждане Луковия марш

Луков марш
Снимка: БГНЕС

Засилено е полицейското присъствие в София заради намерението за провеждане на Луковия марш. Униформени има в пространството на площада пред храм-паметника "Свети Александър Невски". Забелязват се и служители на "Общинска полиция", както и полицаи на коне. Шествието се провежда в памет на генерал Христо Луков и срещу неговото провеждане се обявиха различни организации.

То не започна от Паметника на незнайния воин, както предварително беше обявено, тъй като участниците бяха помолени от полицията да се изтеглят в пространството пред Националната галерия за чуждестранно изкуство. За началото на марша дойдоха около 200-300 души .

По-рано днес БСП излезе с декларация по повод марша, гласяща: "Походът в центъра на София е демонстрация на идеологията на омразата и ненавистта, груб опит за исторически реванш и преклонение пред загиналия Трети райх".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С рекорд започва сезона фериботната линия Кипър - Гърция

С рекорд започва днес новият, трети сезон на морската пътническа линия Кипър - Гърция. Първият ферибот ще отплава по обед от най-голямото кипърско пристанище Лимасол за главното гръцко пристанище Пирея. Над 8500 резервации за пътувания с ферибота, от които 1750 за различни видове превозни средства, са направени досега, съобщиха ден преди..

публикувано на 29.05.24 в 09:43

Пострадалият при катастрофата на Централна гара е в стабилно състояние

Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше хоспитализиран в "Пирогов" след снощния инцидент на Централна гара - София. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Днес предстои диагностично уточняване на състоянието му. Продължават закъсненията на влакове след вчерашната катастрофа в София Във вторник вечерта в..

публикувано на 29.05.24 в 09:42

Кардиолог: Следете щитовидната си жлеза!

"Понякога ние сме първите, които посрещаме пациенти с проблеми, свързани със сърцето, а се оказва, че източникът на този проблем е щитовидната жлеза ." Това каза в интервю за БНР кардиологът д-р Михаела Михайлова. " Сърцето реагира на всичко, което се случва в тялото . Минаваме по един чеклист, по който обследваме различни възможности...

публикувано на 29.05.24 в 09:31
Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара

Проф. Симеон Ананиев: Катастрофата на Централна гара се дължи на комплекс от грешки и непрофесионализъм

" Всяко едно нещо в железниците е разписано. Нашите правилници са написани с кръв. Моят апел е да се върнем към строгата дисциплина и безкомпромисното отношение ". Това призова от ефира на БНР проф. Симеон Ананиев - експерт в сферата на жп транспорта. Той коментира вчерашния инцидент на Централна гара в София, при който маневрен локомотив удари..

публикувано на 29.05.24 в 09:18

Алжир предложи резолюция на Съвета за сигурност за спиране на атаките на Израел

Алжир предложи резолюция на Съвета за сигурност за спиране на атаките на Израел срещу град Рафах. В текста  се призовава и за незабавно освобождаване на всички заложници, взети от "Хамас". Белият дом осъди смъртта на десетки цивилни граждани в резултат на израелски въздушен удар в Рафах, но заяви, че не планира промени в политиката си спрямо Израел...

публикувано на 29.05.24 в 09:06

Продължава подписката за запазването на стадион "Белите орли" в Плевен

В Плевен продължава подписката за запазване на стадион "Белите орли". Граждани ще внесат възражение в Общината и ще настояват да се запази статутът и предназначението на имота. Подписката, която се събира до петък в центъра на Плевен, ще бъде внесена в общинската администрация като възражение. "Поредната подписка в защита на..

публикувано на 29.05.24 в 08:34

Сунак и Джонсън продължават да са в напрегнати отношения

Британският премиер Риши Сунак заяви, че наскоро е разговарял с Борис Джонсън за „риска“, който Киър Стармър, лидерът на лейбъристите, представлява за страната. В ексклузивно интервю за „Дейли телеграф“, министър-председателят отказа да коментира дали Джонсън ще води кампания за него. В обширното интервю Риши Сунак призна, че е..

публикувано на 29.05.24 в 08:25