Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПЕС издига кандидатурата на Мартин Шулц за председател на ЕК

Снимка: БГНЕС
Партията на европейските социалисти ще утвърди кандидатурата на Мартин Шулц за председател на Европейската комисия. Това ще се случи в Рим на редовния конгрес на социалистите. Евросоциалистите ще одобрят и приемат манифест, озаглавен „Към нова Европа”.

На форума ще присъства и премиерът Пламен Орешарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният премиер Димитър Главчев гласува в столичното 5 ОУ

Служебният премиер Главчев се надява след изборите бързо да се състави правителство

Служебният премиер Димитър Главчев се надява след изборите бързо да се състави правителство: Главчев гласува в 53-а секция в столичното 5 Основно училище "Иван Вазов": "Гласувах политиците да са почтени и да работят в интерес на хората, да поставят обществените интереси над личните. Надявам се бързо да бъде сформирано правителство,..

публикувано на 09.06.24 в 09:10

ЦИК: Изборният ден протича нормално

Нормално протича изборният ден, в който днес гласуваме за национален и за европейски парламент. Това съобщиха от ЦИК минути преди 9 ч. Първи информации в ЦИК: Изборният процес е започнал нормално ЦИК прие решение да окаже на РИК, че има ред, по който се подават сигналите за проблеми с машините. Това беше предприето заради разнопосочените начини -..

публикувано на 09.06.24 в 09:02

От журналистиката до манастира – сестра Павла ще гласува

Преди повече от 100 години, за разлика от сестра Павла сега, жените у нас не са били допускани до избирателните урни. Преди 140 години в Княжество България се провеждат първите избори за народни представители в новоосвободената ни държава. Три жени се явяват в избирателното бюро в Русе и заявяват желанието си да гласуват. Те обаче не..

публикувано на 09.06.24 в 08:57
Изборните книжа за вота, преди да бъдат изпратени в общините

Избирателите в Силистренско - малко над 113 000, членовете на комисиите - 1799

Изборният ден в Силистренска област е започнал нормално, съобщават от Районната избирателна комисия.  Няма данни за неявили се членове на секционни избирателни комисии. 11 подвижни избирателни секции има на територията на Силистренска област, по една секция в общините Тутракан, Ситово и Кайнарджа, а в останалите – по 2. Освен подвижните..

публикувано на 09.06.24 в 08:42
Избори в Благоевград, архив

Репортерска проверка: Не всички избиратели в Благоевград знаят за преместените секции

Изборният ден в област Благоевград започна навреме, единици са членовете на секционни комисии, които не са се явили в изборните помещения, съобщават от Районната избирателна комисия. Противоречива е информацията от секционните комисии за това при какви условия не може да се гласува с машина, установи проверката на кореспондента на БНР..

публикувано на 09.06.24 в 08:39

"Тел Авив данс" - летен фестивал за танц на аматьори

В най-големия и престижен балетен център на Израел - Сузан Далал, в който има 7 балетни зали с различна големина и 2 пространства на открито, решават да направят летен фестивал, на който да предоставят сценично пространство за танц на аматьори, но с интересни идеи.  Официално фестивалът е през август, но всяка седмица от началото на май..

публикувано на 09.06.24 в 08:25

Първи информации в ЦИК: Изборният процес е започнал нормално

Изборният процес е започнал нормално, сочат първите информации в ЦИК към 8 ч., където се събират данните от всички секции в страната и извън България. Попълнени са съставите на всички избирателни комисии. 12 972 са секциите в страната, от които машинно се гласува в 9 346 .  769 са изборните секции извън страната, в 245 в чужбина се гласува..

публикувано на 09.06.24 в 08:20