Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Илияна Цанова

Илияна Цанова: Ние се хвалим с повече европари, защото напредваме по-бавно

„Договарянето на фонда за възстановяване на Европа е успех за целия Европейски съюз. Бюджетът за нас не е гарантиран. Всичко е в наши ръце ... Ако инвестираме умно този ресурс, с ясна визия и стратегия, това е шанс за България да трансформира..

публикувано на 26.07.20 в 13:33

Предсрочни избори - изход или грешка

„ Би могло да се стигне до произвеждането на предсрочни избори за около два месеца и половина от момента на подаването на оставка, само ако има ясно споразумение между политическите сили максимално бързо да извървят процедурата за..

обновено на 26.07.20 в 13:16
Николай Хаджигенов

Николай Хаджигенов: Пикът на ескалацията на протеста ще бъде в сряда

„ Смениха едни министри на Пеевски с други министри на Пеевски . Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството“. Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов, един от организаторите на..

обновено на 26.07.20 в 12:04

Александър Симов: Всичко ми прилича на лифтинг на кабинета

„ Всичко ми прилича на политическа липосукция, на лифтинг на кабинета , за да можем да поосвежим увехналата красота на лицето на красавицата, която никой не харесва. Това не е отговор на протеста, а опит за оцеляване – арогантен и посредствен, а и..

публикувано на 26.07.20 в 10:44
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Има един лош и един разумен вариант за България

„Ситуацията е многопластова. Освен  честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца , защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова...

публикувано на 26.07.20 в 09:52

Първан Симеонов: ГЕРБ са добри в това да сърфират върху вълната срещу себе си

„ Заявката на протеста да се радикализира ще покаже дали е достатъчно жизнен , за да направи повече от артистична акция и да не се превърне в рутина... Младите хора на протеста изразяват своя културен шок от начина, по който изглежда властта в..

публикувано на 19.07.20 в 12:36
Благовест Пунев

Благовест Пунев: Прокуратурата трябва да се реформира институционално

„ Прокуратурата е структурно изградена пирамидално като строго йерархическа система . На върха е главният прокурор, който съсредоточава големи правомощия“. Това подчерта пред БНР Благовест Пунев, бивш конституционен съдия, бил е съдия във Върховния..

публикувано на 19.07.20 в 12:03
Бойко Рашков

Бойко Рашков: Гешев се е превърнал в политически придатък на управляващите

„ Основанията за освобождаването на главния прокурор са в Конституцията . Ситуацията е такава, че може да се обсъжда дали главния прокурор нарушава законите на страната и дали не уронва престижа на съдебната власт, и на базата на това Висшият съдебен..

публикувано на 19.07.20 в 11:34
Проф. Велислав Минеков

Проф. Минеков: Разходките по паветата са безполезни, трябва нова посока

„ Ние, гражданите, сме тези, които трябва да срутим тази система ... Разходките по паветата са безполезни и успокояващи за правителството и главния прокурор. Затова трябва да се поема нова посока “. Това каза пред БНР проф. Велислав Минеков, един..

публикувано на 19.07.20 в 11:06
Радан Кънев

Радан Кънев: Конструктивната дейност изисква сериозна промяна днес

„Силно и положително впечатление на протестите ми прави, че виждаме поколение български граждани, израсли в държава член на Европейския съюз , и те не могат да приемат двойния стандарт на ценностите. Вярвам, че ще изградят политическа система,..

публикувано на 19.07.20 в 10:51