Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Алек Попов: В такава ситуация вместо да има тишина, шумът расте

„В човешката природа има две страни – и егоизъм, и алтруизъм. Човекът има желание да помага, но и да се затвори. В такива кризисни ситуации тази природа се вижда по-ясно... Не смятам, че хората особено ще се променят след тази ситуация. Хората бавно..

публикувано на 29.03.20 в 15:33
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Коронавирусът поставя на изпитание солидарността на ЕС като институционална структура

„ От Европа се чака прекалено много . Здравеопазването като система не е част от най-интензивните сфери на интеграция, това е приоритет на националните държави. Това създава определени институционални препятствия пред бързото изграждане на..

публикувано на 29.03.20 в 14:58
Доц. Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров: Не може да управляваш един процес, ако не го изследваш

„ Действителният брой на случаите на заразени с Covid-19 е десетократно повече от обявените досега 338 ... Ако не знаем какво се случва, как ще го го контролираме. Не може да управляваш един процес, ако не го изследваш“. Това коментира пред БНР доц...

обновено на 29.03.20 в 13:57
Емануил Йорданов

Емануил Йорданов: Законът за извънредното положение ограничава правата ни, но задълженията ни нарастват

„ Няма детайлно разработени норми по отношение на въвеждане на извънредно положение в България. Единственото ограничение е това, което съществува в Конституцията“. Това поясни пред БНР Емануил Йорданов, адвокат и бивш министър на вътрешните..

публикувано на 29.03.20 в 13:10

Васил Велев: С този закон отиваме отвъд идела на човечеството за комунизма

„ В предложените мерки от правителството имаме неизпълними условия, за да се осъществи предлаганата подкрепа . Мярката е направена така, че може да се използва от този, който няма нужда и има пари в брой и може да плати 77%. За малкия и среден..

публикувано на 29.03.20 в 11:47
Иван Нейков

Иван Нейков: Трябва да даваме парите не за безработни, а за дейности

„ Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги използваме ... Трябват ни нови инструменти... Парите трябва да даваме не за безработни, а за дейности. Държавата не трябва да дава пари на работодателите, за да задържат работниците в..

публикувано на 29.03.20 в 11:05
Томислав Дончев

Томислав Дончев: Мислим за работодателя, но най-вече за работника

„Когато се раздава публично финансиране, очакванията са по-големи от реалностите. Наша е отговорността, когато се раздават парите на българските граждани, да сме максимално премерени и отговорни...  Държавата не може да влезе във всяка брънка на..

публикувано на 29.03.20 в 10:27

Проф. Даниела Бобева: Българският бизнес и работниците ще ни извадят от кризата

„Като обхват, процедури и срокове мерките на правителството са слаби, за да имат реален ефект върху икономиката като цяло. Това не означава, че не трябва да се предлагат, напротив, добре е, че се обсъждат с работодатели и със синдикати. Но ударът..

публикувано на 29.03.20 в 09:51
ген. проф. Венцислав Мутафчийски

Проф. Мутафчийски: 83% от заразените с Covid-19 в България са до 60 години

83% от заразените с Covid-19 в България са на възраст до 60 години. Това каза пред БНР проф. Венцислав Мутафчийски - ръководител на Националния оперативен щаб. Той уточни, че 8 от тях са с по-сериозни симптоми, другите са с минимални оплаквания. Над..

обновено на 22.03.20 в 15:53
Пламен Димитров- Дружество на психолозите в България

Пламен Димитров: Да останеш вкъщи е избор, който показва отговорност

"Да си останеш вкъщи е избор, по който се показва морална и социална отговорност. Не е въпрос на промяна на удобния начин на живот". Това каза пред БНР психологът Пламен Димитров - бивш председател на Дружеството на психолозите в България. По думите му..

публикувано на 22.03.20 в 12:39