Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперирано е момичето, ранено при взрива в Севлиево

| обновено на 10.03.14 в 15:14
Снимка: БГНЕС

15-годишното момиче, което пострада при взрива в Севлиево, е било оперирано. Това съобщиха от "Пирогов". Детето е с над 20 процента изгаряния. През следващите дни, когато състоянието на пациентката позволява, продължават поредица от операции, посочват от болницата.

На втория ден след експлозията, която отне живота на 11-годишно момче, Държавният технически надзор започна проверка на газопреносната мрежа в Севлиево. Общинска комисия описа щетите по къщите на семействата, пострадали от разрушителния взрив в събота вечерта. Пострадалите семейства могат да кандидатстват в Дирекцията за социално подпомагане за еднократна помощ от 325 лева. Съседните две къщи на сринатата, които са полуразрушени, вероятно ще бъдат съборени.

Предположенията сочат, че източникът на взрива е газова бутилка, намерена празна в жилището. Опасенията на хората от квартала обаче са, че избухването е следствие на теч от газопреносната мрежа. Директорът на "Севлиевогаз" Момчил Момчилов отрече такава хипотеза.

Предстоят изпитания на трасето в района на инцидента, по което преминава метан. Разследването на случая се ръководи от Габровската окръжна прокуратура.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Къщата в Севлиево е опустошена

И Държавният технически надзор започна проверка в Севлиево след експлозията, отнела живота на 11-годишно момче

Днес ще бъдат направени изпитания на газопреносната мрежа в Севлиево. Поводът е взривът от събота вечерта, при който загина едно дете, а друго бе тежко ранено. На втория ден след експлозията държавният технически надзор започна проверка на..

обновено на 10.03.14 в 11:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инициативата "Приказки за сън" цели да върне книгите в ръцете на децата

Във Враца набира популярност инициативата "Приказки за сън", която вече е обхванала почти всички детски градини в града . Кампанията е разработена от детския отдел към библиотеката при врачанското читалище и има за цел да насърчава четенето от..

публикувано на 22.05.24 в 14:19
Гордана Силяновска

Гордана Силяновска в Рим за 24 май

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска - Давкова ще води държавно-църковната делегация на страната в Италия и Ватикана по повод 24 май, а събитието е под мотото "Македония в чест на Св. Кирил", предаде БТА.  От кабинета..

публикувано на 22.05.24 в 14:01

Преасфалтирането след ПТП-то до Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път

Преасфалтирането на участъка от пътя на мястото на катастрофата с кола на НСО край Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път при инцидента.  Това съобщи Ивайло Желязков, експерт в Европейския център за транспортни политики: "Кръпките са изобщо от..

публикувано на 22.05.24 в 13:59

Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие

Днес отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие . Целият жив свят на планетата е взаимосвързан, но за съжаление често забравяме за това. Когато говорим за биоразнообразие, трябва да имаме една по-цялостна представа за това какво..

публикувано на 22.05.24 в 13:48

73,5 години е средната продължителност на живота в България

Средната продължителност на живота в България за периода 2021-а - 2023-а година е 73,5 години, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо предходния двугодишен период тя се е увеличила с година и половина. Различната..

публикувано на 22.05.24 в 13:46

Кът за деца откри Областната дирекция на полицията в Кюстендил

Детски кът при звеното за административно обслужване обособи Областната дирекция на полицята в Кюстендил. Целта е да се създадат условия и комфорт за най-малките посетители на дирекцията докато родителите им чакат за получаване на административна..

публикувано на 22.05.24 в 13:43

Доц. Щерьо Ножаров: Административното увеличение на заплатите, което не е базирано върху икономически показатели, води до инфлация и безработица

Административното увеличение на заплатите, което не е базирано върху икономически показатели, води до по-висока инфлация и увеличаване на безработицата . Това заяви пред БНР доц. Щерьо Ножаров, преподавател в УНСС, съветник в Българската стопанска..

публикувано на 22.05.24 в 13:36