Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Андреева ще предложи промени за детските ТЕЛК

Таня Андреева
Снимка: БГНЕС

Детските ТЕЛК и специализираните експертни лекарски комисии да станат част от общите комисии ще предложи министърът на здравеопазването Таня Андреева на Националния съвет за тристранно сътрудничество:

Освен това се разрешава на лекари, които работят като специалисти в извънболничната помощ, да бъдат членове на комисии. Няма, както досега лекар в ТЕЛК да е само лекар в ТЕЛК, защото това твърде много ограничава възможността за развитие за работа по специалността. Това ще облекчи като цяло работата на ТЕЛК-овете. И втората промяна, която правим, е да могат да важат изследвания, правени по друг повод от общопрактикуващия лекар в рамките на една година, така че да не се налага пациентите да трябва имат специално изследване, което да е само за ТЕЛК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Общ изглед на Кримския мост, който свързва континенталната част на Русия с полуостров Крим през Керченския проток, архив.

Нощни експлозии в Крим, блокирано е движението по Керченския мост

Тази нощ в окупирания от Русия полуостров Крим са чути експлозии. Движението по Кримския мост е блокирано, съобщава украинската агенция УНИАН.  Военни наблюдатели предполагат, че ударите са нанесени по военен обект край село Наумовка. На места електрозахранването е прекъснато. По-рано, в традиционното си видеообръщение, украинският президент Володимир..

публикувано на 10.06.24 в 07:41

ЕНП остава водещата политическа сила в новия Европейски парламент

Европейската народна партия остава водещата политическа сила в новия Европейски парламент, сочат първите прогнозни резултати от вота. Според данните към момента тя ще има 184 депутата. "Социалисти и демократи" са втори със 139 мандата. Групата "Обнови Европа" получава 80 места. Европейските консерватори и реформисти печелят 73 мандата, а..

публикувано на 10.06.24 в 07:34

Фон дер Лайен е убедена, че ще спечели втори мандат начело на ЕК

189 са местата за Европейската народна партия в новия Европейски парламент. ЕНП води с убедителна разлика пред заемащия второ място Алианс на социалистите и демократите, който ще има 135 представители. Либералите от "Обнови Европа" са трети с 83. Според резултатите до момента, първите три политически сили печелят 407 места в 720 местния..

публикувано на 10.06.24 в 07:33
Александър де Кро

Премиерът на Белгия подаде оставка, след като партията му загуби изборите за ЕП

Премиерът на Белгия Александър де Кро подаде оставка след поражение на неговата партия на изборите за Европейски парламент. Партията на Де Кро успя да получи по-малко от 7% от гласовете, изоставайки доста от десния "Нов фламандски алианс" (Nieuw-Vlaamse Alliantie, N-VA) с очакваните 22% от гласовете, според предварителните резултати, предоставени от..

публикувано на 10.06.24 в 07:25

При обработени 36,73% протоколи: 7 партии и коалиции влизат в новото Народно събрание

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 36,73% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 07:12
Цветелина Пенева

Цветелина Пенева: СИК работеха тромаво. Слаба организация на всички нива

Преди изборния ден наблюдавахме голямо текучество в избирателните комисии. Те бяха назначавани в последния възможен момент и са се запознавали с указанията за работа в нощта преди изборите. Това обясни в интервю за БНР Цветелина Пенева от Обществения съвет към ЦИК. Протоколите се попълват изцяло на ръка , уточни тя. По думите ѝ,..

публикувано на 10.06.24 в 06:53

Тежка нощ с изборните книжа в Пловдив

Членовете на повече от 100 секционни комисии от общо за Пловдив 472 продължават да изчакват своя ред за обработка и приемане на резултатите и за предаване на изборните документи. Като първа причина за това дълго чакане се посочва забавяне в самите секции вчера.  Засичаме грешки от всякакво естество, каза председателят на 16 РИК. По думите му в..

публикувано на 10.06.24 в 06:50