Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът призовава отговорните институции да вземат всички мерки за ограничаване на последиците от експлозията в Хитрино

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев следи ситуацията в района край гара Хитрино, след като най-малко петипма души загинаха, а десетки други бяха ранени при дерайлирането и експлозията на цистерни от влакова композиция с опасен товар. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Президентът Плевнелиев призовава отговорните институции да вземат всички мерки за ограничаване на последиците от тежкото бедствие. Държавният глава отправя апел към гражданите да оказват съдействие и да изпълняват инструкциите на спасителните и медицинските екипи в района на катастрофата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Бойко Борисов: Държавата ще помогне на пострадалите от Хитрино

Държавата ще помогне на пострадалите хора от село Хитрино , заяви премиерът Бойко Борисов , който посети зоната на инцидента: 10 пожарникари имаме тук, над 20 пожарни. Сега разгръщаме щаб. 40 души са настанени вече по близки. Кметът на Шумен е тук. Има..

обновено на 10.12.16 в 17:16
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мая Санду

Затягат наказанията за държавна измяна в Молдова

Президентът на Молдова Мая Санду подписа промени в Наказателния кодекс на страната, които разширяват разпоредбите, свързани с държавна измяна. Промените бяха одобрени миналата седмица от парламента, където партията на Санду има мнозинство, с мотива за..

публикувано на 11.06.24 в 07:42
Румен Радев

Радев и още 8 ръководители на държави членки на НАТО на среща в Рига

Държавни ръководители на девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа се събират в Рига, за да обсъдят напредъка по засилване на отбраната на Източния фланг на Алианса и ситуацията в Украйна като част от подготовката за срещата на..

публикувано на 11.06.24 в 07:41

Един загинал при пожар в столицата

Един човек загина при голям пожар в София през изминалата нощ. Инцидентът е станал в столичния квартал "Манастирски ливади". Сигналът за огнения инцидент е получен минути преди 1 часа след полунощ в МВР. На място са изпратени няколко..

публикувано на 11.06.24 в 07:31

Жълт код за жеги в цялата страна, температури до 39°

Жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за цялата страна. Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места..

публикувано на 11.06.24 в 07:28

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за..

публикувано на 11.06.24 в 07:19
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов от "Величие" ще строи сити във Варна

ПП "Величие" е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни. Един от лидерите на "Величие" е бизнесменът и изпълнителен  директор на "Исторически парк" Ивелин Михайлов...

публикувано на 11.06.24 в 07:00

ГЕРБ печели вота в Босилеград

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград, сочат окончателните данни по вота в сръбската община. Втори са ПП-ДБ - с 30. Трети - "Възраждане" с 24.  За пръв път там се гласуваше и с машина, а до урните отидоха 182..

публикувано на 10.06.24 в 22:51