Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на ЕС потвърждават подкрепата си за принципа на двете държави по въпроса за Йерусалим

Доналд Туск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейските лидери повториха твърдия си ангажимент за решение на кризата в Близкия изток на принципа на двете държави и в този контекст позицията на Евросъюза съюз за Йерусалим остава непроменена. Това написа в Туитър председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск.

Позицията, че градът трябва да бъде столица и на Израел, и на Палестина, беше оповестявана многократно от върховния представител по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини, включително и по време на срещата ѝ с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Брюксел в началото на седмицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Психиатрията във Велико Търново

Психично нестабилен мъж напада хора по улиците във Велико Търново

Полицията във Велико Търново издирва психично нестабилен и агресивен мъж, който е бил освободен от Центъра за психично здраве след поредица от нападения по улиците в града.  Мъжът е на 28 години от Варна и на 7 юни е направил няколко нападения. Последното е на паркинг на хипермаркет във Велико Търново. Разказва нападната Петя Иванова:..

публикувано на 12.06.24 в 14:01
Кристиян Бойков

Падна обвинението за тероризъм на Кристиян Бойков

Почти пет години след големия теч на лични данни заради хакерска атака срещу масивите на Приходната агенция, прокуратурата и един от обвиняемите - Кристиян Бойков, са се споразумели да падне обвинението в тероризъм, повдигнато на IT експерта в ТАД ГРУП. Това съобщиха от Софийския градски съд, където е внесено споразумението.  С него..

публикувано на 12.06.24 в 13:54

Работна група анализира законодателство за екскурзоводската професия

Министерство на туризма ще сформира работна група с участието на представители на браншовите организации на екскурзоводите, за да направи анализ на законодателство, свързано с упражняването на професията екскурзовод. Това стана ясно след среща на министър Евтим Милошев с представители на три браншови организации. Срещата идва след решението..

публикувано на 12.06.24 в 13:49
Мая Райнова

Зърнопроизводители сигнализират за забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите

За забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите сигнализират зърнопроизводители . Еко схемите са един от новите елементи на общата селскостопанска политика за периода 2023-2027 г. и имат за цел да подпомагат земеделските стопани при приемането на практики, които свеждат до минимум отрицателното въздействие на селското стопанство върху..

публикувано на 12.06.24 в 13:32

Камен Невенкин: Не ми се мисли колко още предстои от тази война

" Русия имаше един шанс, който беше 3 в 1 – американските избори, изборите за ЕП и да се използва вакуума в недостатъчната военна помощ, която получаваше Украйна съвсем доскоро, за да се осъществи по-решителен пробив на бойното поле. За момента на 2 от тези 3 фронта Путин категорично загуби . До американските избори има няколко месеца". Това..

публикувано на 12.06.24 в 13:24

Производители от Кюстендилско се оплакват от ниските изкупни цени на черешите

Производители от Кюстендилско се оплакват от ниски изкупни цени - по 1,10 лева за килограм, и за минимално изкупуване на черешите. След подаден сигнал до кмета на Общината инж. Огнян Атанасов и среща с фирми преработватели е обсъдена организация, при която през предходния ден ще се подава своевременно информация за пунктовете, които ще изкупуват..

публикувано на 12.06.24 в 13:13
Досегашният депутат от ДПС Монтана Димитър Аврамов /вляво/, с областният координатор

ДПС и ИТН в Монтана са подобрили резултатите си на вота

Две партии - ДПС и "Има такъв народ" в област Монтана подобряват резултатите си на тези избори в сравнение с вота през април миналата година. Към момента все още няма яснота за разпределението на четирите мандата в този избирателен район. ДПС са увеличили избирателите си с над 4% от вота за народно събрание през миналата година и сега в..

публикувано на 12.06.24 в 13:04