Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монти- екс групата " Ice Cream": "Много бури бушуват в мен"

"Не слушай" - най- новият сингъл на дуета Петя Алекса и Монти излезе година след "Нека бъде лудница". Автор на музиката е Светлин Къслев, текстът е на Монти. Ивомир Пешев заснема видеото, като реализира идеите на двамата изпълнители. "Този път залагаме на простичкото, не искахме да правим претенциозен клип. Песента е достатъчно емоционална и искрена и не смятахме, че има нужда от огньове и взривяващи се автомобили, както беше в "Нека бъде лудница", разяснява синеоката красавица Петя Алекса. С Монти вече почти са готови с новия си летен хит, който ще излезе в разгара на лятото. За Монти познат като част от групата "Ice Cream" песента "Не слушай" е отражение на 35-тата година от живота му. "Изключително автобиографична, тя отразява всичко, което се случи през изминалата една година от живота ми- пълното ми сърце с любов и разрязаната ми на две душа, наранена от предателството на приятели и близки хора. Но дори и в най- трудните моменти съм с усмивка на лицето, нито едно препятствие не ме е стряскало, нито една лоша новина не ме е плашила, винаги приемам нещата с усмивка. Живеем във време, в което хората говорят едно, а правят друго. С Петя сме в жвитотите един на друг от 13 години, ние не афишираме нашето познанство, ние сме души, които се допълват напълно и сме доволни от тандема ни. Преди две години нямаше никакви индикации, че групата "Ice Cream" ще спре да съществува, не съм планирал да развалям група. Положихме максимални усилия групата да остане да съществува, но нямаше вдъхновение в това, което правим. Осъзнах, че не искам да бъда част от нещо, в което няма капчица магия, беше неизбежно. В момента чувствам една огромна свобода, една година след "Ice Cream" имам чувството, че от плещите ми е паднал някакъв много голям товар. Написах около 50 песни, качвам се на влака за Варна, например и пиша две песни, докато пътувам до там. Много бури бушуват в мен, аз възприемам моя вътрешен свят като океан, в мен има много бури, заливчета, морета, плувам с една малка лодчица в този океан и постоянно ми се случват много интересни неща и съм щастлив, че съм открил такова нещо вътре в себе си. Осъзнах, че първото пътешествие и най- важното е да откриеш какво има вътре в теб и чак тогава можеш да разбереш смисъла на външния свят. Прекарах дълги години пътувайки с моята лодчица в моя вътрешен свят и разгледах невероятни неща и това ми помага да бъда щастлив наистина. Бил съм си в Бермудския триъгълник, бил съм си в Марианската падина, на Еверест съм се качвал и съм видял всичко вътре в себе си"- сподели Монти в предаването "Бъди какъвто си". Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международният фестивал на камерната музика в Пловдив чества 60-годишнина

В неделя, 26 май, в Пловдив започва 60-ото издание на Международния фестивал на камерната музика.  То ще продължи до 16 юни. Историята му се преплита с тази на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив, която също закръгля шест десетилетия през тази година. Артистичен директор на фестивала е..

публикувано на 22.05.24 в 21:17

Соня Йончева: Списание "Български артист" ще бъде трибуна за тези, които милеят за културата

Световноизвестната българска оперна певица, продуцент и посланик на УНИЦЕФ Соня Йончева ще добави още едно амплоа в биографията си – на издател.  На 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в разпространителската мрежа ще се появи списание “Български артист“. То..

публикувано на 22.05.24 в 20:28
Златомир Фунг

Златомир Фунг с дългоочакван дебют в България

Името на Златомир Фунг неслучайно звучи толкова екзотично. 24-годишният американец е израснал в семейство на българка и китаец, затова всички деца в семейство Фунг имат български имена – Десислава, Пламен, Кая. Златомир е на три, когато му връчват играчка виолончело. И оттогава не се е разделял с музиката – учи, развива се и израства като една от..

публикувано на 22.05.24 в 19:12

"Софийски музикални седмици" започват за 55-и пореден път

Международният фестивал "Софийски музикални седмици" ще започне по традиция в навечерието на светлия празник 24 май.  В четвъртък, 23 май, Софийската филхармония ще открие 55-ото издание с концерт в зала "България" под диригентството на Ернст Хьотцл, а солист ще бъде 24-годишният американски виолончелист с български и китайски корени Златомир Фунг -..

публикувано на 22.05.24 в 18:32
Милена Червенкова

Арт театър чества 32 години

Арт театърът днес става на 32 години. Събитието ще бъде отбелязано тази вечер от 19 часа с премиерно "Музикално пътешествие" на ул. "Шипка" 34. В шоуто се пее на 15 различни езика, отбеляза създателят Милена Червенкова пред БНР. Арт театърът няма аналог за тези 32 години, категорична бе тя в предаването "Преди всички" и подчерта, че в..

публикувано на 22.05.24 в 10:44
Екатерина Цветкова, директор на Театър НАТФИЗ

Екатерина Цветкова за международния театрален проект "Театър без граници"

На 4 юни в театър "Сълза и смях" на камерна сцена ще бъде софийската премиера на спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов . Постановката е част международен театрален проект, създаден от любители актьори - "Театър без граници" . "Попаднах в международния театрален проект "Театър без граници" чрез поканата на Николай Николов,..

публикувано на 21.05.24 в 15:47
Моника Караолис-Родригес

Моника Караолис-Родригес, която живее в ритъма на танца

Моника Караолис-Родригес е учител по български и гръцки танци с над 25-годишен стаж. Тя води също и занимания по йога, приложни изкуства и културен туризъм.  В живота ѝ се преплитат три култури – българска, гръцка и латиноамериканска.  "Майка ми е българка. Родена съм в София. А баща ми е грък. И двамата са били танцьори.  Гръцките ми баба и..

публикувано на 21.05.24 в 11:27