Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КФН заличи "Лев инс брокер" и "Български брокер"

Снимка: Капитал

Комисията за финансов надзор заличи две дружества от регистъра на застрахователните брокери. Решението, за което комисията съобщи на сайта си, е взето на 17 септември. 

Дружествата са "Лев Инс Брокер" и "Български брокер". Те са извършили редица нарушения, сред които и неподаване на данни в срок до комисията. Двете дружества вече нямат право да обслужват клиенти.

През деня от комисията уточниха, че решението, след което компаниите не могат да сключват нови застраховки, не водят до последствия за действащите клиенти. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диян Стаматов

Без такса за повишителна матура тази година

Утре над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания на матурата по български език и литература. Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София Диян Стаматов не очаква нищо по-различно от миналата година. Според него не би могло да се..

публикувано на 16.05.24 в 08:24

"Бурята" открива Шекспировия фестивал в Крайова

Спектакълът на Народния театър "Бурята“, режисиран от Робърт Уилсън - ще открие международния Шекспиров фестивал в румънския град Крайова. Българското представление ще се играе днес и утре на сцената на Националния театър в Румъния. В следващите десет дни в седем театрални зали в Крайова ще се играят 30 представления от творци като Робърт..

публикувано на 16.05.24 в 08:20

На благотворителен концерт: Ученици от Ловеч събират средства за ремонт на спортна зала

В Ловеч тази вечер ученици от местната Езикова гимназия организират благотворителен концерт като събраните средства ще бъдат дарени на общината за ремонта на спортната зала в града. Решението за благотворителния концерт в подкрепа на ремонта на спортната зала в Ловеч е на ученическия съвет на гимназията, съобщи един от организаторите на..

публикувано на 16.05.24 в 08:14

Български пощи пуска издание "125 години от рождението на Дечко Узунов"

Главният изпълнителен директор на "Български пощи" Цветилия Стоилкова ще пусне в употреба издание на тема "125 години от рождението на Дечко Узунов". Художник на изданието е Теодор Лихо.

публикувано на 16.05.24 в 07:58
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Има 27% спад на жертвите на пътя от началото на годината

От началото на годината загиналите на пътя са с 40 души по-малко спрямо същия период на миналата година . Това заяви пред БНР Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност и бивш шеф на КАТ. " 27% спад на жертвите имаме", уточни той и упрекна медиите, че не оповестяват тази информация. Спадът е по-голям от този през..

публикувано на 16.05.24 в 07:53
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Покушението над словашкия премиер има политически мотив

Покушението над словашкия премиер Роберт Фицо има политически мотив . Това мнение изказа пред БНР Милен Керемедчиев – бивш заместник-министър на външните работи и икономиката.   "Вижда се, че този човек е отишъл съвсем целенасочено да извърши политическо убийство . Видимо е, че той не е имал желание за сплашване или някакви други..

публикувано на 16.05.24 в 07:47

27-а Международна научна конференция за планинското животновъдство и земеделие

В Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян днес започва 27-та Международна научна конференция, на която ще бъдат обсъдени новостите и проблемите в планинското животновъдство и земеделие. Научната конференция се организира със съдействието и под патронажа на министъра на земеделието и храните и тази година е в пет..

публикувано на 16.05.24 в 07:47