Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дербито между "Левски" и "ЦСКА-София" налага промени в движението

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Промени в движението в центъра на столицата ще наложи футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА-София. Мачът започва в 17 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

От 16 часа до приключването на мача по преценка на полицията е възможно да се забранява влизането на превозни средства по основните пътни артерии, достигащи стадиона -  ул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Генерал Гурко" и бул "Драган Цанков". Изключение ще правят автобусите на градския транспорт. 

До полунощ ще бъде забранено паркирането при сектор "Г" на националния стадион, а до 19 часа няма да е възможно спирането на моста пред стадиона. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МС отпуска пари за компенсации на родители, чиито деца не са приети в държавни градини и ясли

Министерският съвет ще проведе заседание от 14 часa.  В предварителния дневен ред е одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините, с които да бъдат компенсирани родителите, чиито деца не са приети в общински детски ясли или държавни детски градини.

публикувано на 12.06.24 в 08:15

"Жълт" код: В 10 области дъжд и гръмотевици, в 12 - жега

"Жълт" код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София - област и Шумен. За други 12 области е обявен жълт код за..

публикувано на 12.06.24 в 08:04

Амнистията за каталунските сепаратисти в Испания е в сила

В Испания влезе в сила амнистия за каталунските сепаратисти, предаде БТА като се позова на ДПА.  Очаква се около 400 души да бъдат обхванати от закона. "Законът за институционална, политическа и социална нормализация в Каталуния" е публикуван във вторник в испанския Държавен вестник. Той дава възможност на сепаратистите, които избягаха в..

публикувано на 12.06.24 в 07:49
Даниела Божинова

"Идеята да се правят референдуми в деня на изборите е добра". Или как в Божурище достигнаха до 59% избирателна активност

Идеята да се правят референдуми в деня на изборите е добра. Това отбеляза пред БНР Даниела Божинова, съпредседател на "Зелено движение", председател на Българскотото сдружение за насърчаване на гражданската инициатива. Избирателната активност на изборите в Божурище достигна  59%. Там те бяха три в едно – парламентарни и европейски, съчетани с..

публикувано на 12.06.24 в 07:48

ТЕЛК бави преосвидетелствания: Хора с увреждания остават без лични асистенти

Заради забавено преосвидетелстване от ТЕЛК – хора с увреждания остават без лични асистенти за месец или по-дълго. Затова сигнализират от сдружение "Общност Мостове" в писмо до министрите на здравеопазването и на социалната политика. Те настояват за конкретни указания как да действат лекарските комисии и социалните служби, за да не се..

публикувано на 12.06.24 в 07:38

Поредна руска въздушна атака срещу Киев

Русия предприе въздушна атака срещу Киев, съобщиха украинските военновъздушни сили. В столицата и околностите са се чули взривове, но към момента няма данни за жертви или ранени. Въздушна тревога беше обявена в цяла Украйна малко след 3:00 ч.  Близо два часа е продължило нападението. Въоръжените сили на Украйна съобщиха за ракетна заплаха за..

публикувано на 12.06.24 в 07:33

Куриози от видеонаблюдението на вота: Флиртове, пожар, фенерчета...

Изборната нощ премина с много търпение от страна на членовете на секционните комисии и мълчание при попълване на протоколите. Не липсваха и свалки. По-интересните моменти, запечатани от камерите на ЦИК, прегледа репортерът на БНР Добромир Видев. Изборът на видеоматериали от секциите е напълно случаен, а записите са подготвени така,..

публикувано на 12.06.24 в 07:30