Фирмите в цялата страна са в готовност за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Всички фирми, ангажирани със зимното почистване на републиканската пътна мрежа, имат достатъчни количества химикали и инертни материали и са подготвени за следващ снеговалеж. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството  Петя Аврамова в Ямбол.

"Фирмите в цялата страна вече са в готовност за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа", увери министър Аврамова.

"Проверени са всички фирми, които извършват снегопочистването, зимното поддържане, има и техника, която е проверена от областни пътни управления, така че не очаквам изненади".

Заледяването в рисковите участъци от снегонавявания на АМ "Тракия" между Карнобат и Бургас ще продължи, тъй като се отчита положителен резултат от предпазния 300-метров пояс от кипариси, засадени преди година. Министър Аврамова заяви, че отсечката на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора е в лошо състояние.

"Но 2019 година ще търсим технически решения, с които и това неудобство по АМ "Тракия" да бъде преодоляно и да осигурим средства за ремонта на пътя".