Фирмите в цялата страна са в готовност за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Всички фирми, ангажирани със зимното почистване на републиканската пътна мрежа, имат достатъчни количества химикали и инертни материали и са подготвени за следващ снеговалеж. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството  Петя Аврамова в Ямбол.

"Фирмите в цялата страна вече са в готовност за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа", увери министър Аврамова.

"Проверени са всички фирми, които извършват снегопочистването, зимното поддържане, има и техника, която е проверена от областни пътни управления, така че не очаквам изненади".

Заледяването в рисковите участъци от снегонавявания на АМ "Тракия" между Карнобат и Бургас ще продължи, тъй като се отчита положителен резултат от предпазния 300-метров пояс от кипариси, засадени преди година. Министър Аврамова заяви, че отсечката на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора е в лошо състояние.

"Но 2019 година ще търсим технически решения, с които и това неудобство по АМ "Тракия" да бъде преодоляно и да осигурим средства за ремонта на пътя".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33