Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив разполага с два робота за рехабилитация на деца с ДЦП

Снимка: БГНЕС

Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив разполага с два робота за рехабилитация на деца с детска церебрална парализа и неврологични заболявания, които са дарени от "Българската Коледа" и тяхната поддръжка е изцяло за сметка на болницата, каза пред "Хоризонт" проф. Елена Илиева, началник на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в  "Свети Георги".

Проф. Илиева подкрепя искането на директора на Специализираната болница за рехабилитация на ДЦП в столицата, че за да се поддържа тази високоспециализирана и скъпа апаратура, цената на клиничната пътека трябва да бъде увеличена. 

Интервюто на Гергана Хрисчева с проф. Илиева в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

От болница “Света София“ искат по-скъпа клинична пътека за ДЦП

В писмо до Министерство на здравеопзаването от Специализираната болница за детска церебрална парализа (СБРДЦП “Света София“) настояват да се увеличи цената на  клиничната пътека за детска церебрална парализа, защото болницата няма средства да..

публикувано на 02.07.19 в 08:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 г.

Степента на политическата демагогия е несравнимо по-голяма днес, отколкото едно време. Съответно обслужващият персонал в лицето на медиите боледува точно от тази болест. Това коментира в интервю пред БНР журналистът Йото Пацов, кореспондент..

публикувано на 26.04.24 в 19:15
Йенс Столтенберг

Столтенберг призова съюзниците в НАТО да увеличат помощта си за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова от Берлин другите съюзници в Алианска да последват примера на Германия и да увеличат помощта си за Украйна. "Германия е най-големият европейски донор на военна помощ за Украйна. Вие току-що решихте да..

публикувано на 26.04.24 в 19:11

МС одобри над 195 млн. лв. допълнителни разходи за различни ведомства

Правителството одобри общо над 195 милиона лева допълнителни разходи за различни ведомства.  От пресслужбата на Министерския съвет посочват, че целта е преодоляване на разликите във възнагражденията на персонала в бюджетните организации и увеличаване на..

публикувано на 26.04.24 в 19:04

Шестима нови областни управители

Правителството освободи областните управители на Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област и назначи нови на тяхно място. Стефан Арсов, който беше заместник областен управител на област София-град е назначен за областен управител...

публикувано на 26.04.24 в 18:58

Русия засилва бомбардировките по жп инфраструктурата на Украйна в подготовка за офанзива

Русия засилва бомбардировките по железопътната инфраструктура на Украйна в подготовка за голяма офанзива, твърди източник от украинските служби пред агенция Франс прес.  На въздушни удари днес бяха подложени и разположените до руската граница области..

публикувано на 26.04.24 в 18:07

"Хамас" отхвърли призива на 18 държави да освободи израелските заложници

Палестинската групировка "Хамас" разкритикува вчерашния призив на 18 държави, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Испания, Полша и България, да освободи всички заложници, държани от групировката в Газа вече повече от 200 дни като начин да се..

публикувано на 26.04.24 в 17:53
Доц. Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров: В това положение сме, защото новата ваксина срещу коклюш е краткотрайна

Пресилено е обявяването на епидемия от коклюш, защото не се е покрил нито един от критериите. Причината да сме в това положение е, че новата ваксина не е лоша, с по-малки странични действия , но е краткотрайна - за 4-5 години.  Това..

публикувано на 26.04.24 в 17:51