Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград не е спазил срока за заличаване на фирмата си

Румен Томов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си и не е уведомил общинския съвет за предприетите от него действия в тази посока. Това показват документите, изискани от Общинската избирателна комисия, която беше сезирана от бившия кмет  Атанас Камбитов. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация:

Кметът Румен Томов е прехвърлил фирмата, на която е бил едноличен собственик, на сина си, но под друго име и с друг ЕИК, като е пропуснал да заличи в срок старото си дружество и фактическото си положение в него, сочеше в сигнала на бившия градоначалник.

Общинската избирателна комисия поиска документи от Търговския регистър и от общинския съвет. Какво показват те?

Мартин Бусаров, председател на комисията, заяви: „Към дата 04.12. справката от Търговския регистър показва, че няма подадено заявление по съответния образец, с което се желае заличаване на търговеца от регистъра, както и писмото от общинския съвет показва, че към 12 декември 2019 няма постъпило уведомление до общинския съвет от г-н Томов, с което да ги е известил, че е започнал тази процедура по прекратяване на дейността и заличаване на търговец“.

Днес ОИК проведе ново заседание, за да гласува текст на писмо до кмета Румен Томов, който в тридневен срок може да изпрати своите съображения и документи по започналата процедура за  отстраняването му от поста, след което  ще бъде взето и решението за или не прекратяване на правомощията му. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ОИК Благоевград взе две протоколни решение, след като бе сезирана от бившия кмет Атанас Камбитов.

ОИК Благоевград поиска информация, за да реши за правомощията на новия кмет

Извънредно заседание проведе тази вечер общинската избирателна комисия в Благоевград, след като беше сезирана от бившия кмет на областния център Атанас Камбитов за това, че настоящият кмет Румен Томов не е заличил фирмата си в Търговския регистър...

публикувано на 11.12.19 в 22:13
На балотаж за кмет на Благоевград са кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов (вляво) и Румен Томов - независим.

Румен Томов взе кметския пост от управлявалия два мандата Благоевград Атанас Камбитов

Независимият кандидат, подкрепен от БСП, Румен Томов победи на балотажа управлявалия два мандата Благоевград Атанас Камбитов. В първото си интервю пред „Хоризонт“ Томов заяви: „Вярвах в хората на община Благоевград и вярвах, че ще ме подкрепят..

публикувано на 03.11.19 в 20:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Енергийният министър е в Турция, предоговаря споразумението с "Боташ"

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов е на посещение в Турция , за да се срещне с турския министър на енергетиката и природните ресурси Алпарслан Байрактар.  Радев: Договорът с "Боташ" е част от диверсификацията на България..

публикувано на 27.04.24 в 07:37
Д-р Снежана Йосифова

Д-р Снежана Йосифова: Голям процент от болните с поленова алергия имат кръстосана алергия

Цветница е хубав пролетен празник. Пролетните цветя, цъфтящите дървета и зелената трева обаче създават дискомфорт на пациентите със сенна хрема . Как по-лесно да преминат този период на пролетни алергени пациентите разказваме в "Минути за здраве" по..

публикувано на 27.04.24 в 07:30

Нова вълна руски ракетни атаки в Украйна

Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата нощ, след като американският министър на отбраната Лойд Остин обяви поръчки за оръжие за Киев към американската военна индустрия в размер на 6 милиарда долара. Няколко групи крилати..

публикувано на 27.04.24 в 07:30

Почистват язовир "Малко Шарково" в община Болярово

Почистване на язовир „Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В екоакцията ще се включат и клубове по спортен риболов, жители на село Малко Шарково и доброволци. Акцията ще..

публикувано на 27.04.24 в 05:28
15 години българско училище

15 години празнува българското училище в град Паралимни

Празнично шествие и голям концерт днес в град Паралимни, в югоизточната част на Кипър, са кулминацията на събитията, с които българското училище „Народни будители“ в Паралимни отбелязва 15-тата годишнина от основаването си.  Тържественото честване на..

публикувано на 27.04.24 в 04:22

Пролетно издание на кампанията "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати 20 детски и родилни отделения в цялата страна.  В Пловдив благотворителната инициатива ще се състои на..

публикувано на 27.04.24 в 02:51
Лондон, 14 октомври 2023 г.

Отмениха шествие на еврейска организация в Лондон поради опасения за сигурността

Във Великобритания еврейска организация обяви, че с голяма неохота отменя своята демонстрация под надслов "Вървим заедно" в централен Лондон поради опасения за безопасността. Хиляди се очакваше да присъстват на похода в съботния ден в британската столица,..

публикувано на 27.04.24 в 02:05