Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена нападна медицинска сестра в Шумен

| обновено на 04.08.20 в 16:05
Снимка: Радио Шумен

36-годишна жена е задържана заради агресивно поведение в шуменската болница.

Жената е нападнала медицинска сестра в отделението за неотложна помощ. Инцидентът станал в понеделник следобед в спешното отделение на Многопрофилната болница в Шумен. Жената дърпала за косата сестрата, заради което е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.

Тя придружавала пациент от Дулово, изпратен за планов прием с направление за пневмония.

Оказало се, че не му е направена кардиограма, а той бил в тежко състояние, обясни директорът на шуменската болница доктор Димитър Костов:

"Бива вкаран в кабинета, правили са кардиограма и се установява масиран инфаркт. През това време обаче, навън в коридора възниква напрежение от придружаващите го близки, с медицинска сестра, която в това време обслужва и други пациенти. Физическа агресия - дърпане на коса, блъскане".

Напрежението в обществото е твърде голямо - обобщава доктор Костов. Неосигурените, които идват, са все повече, заради завърналите се от чужбина.

Много са и пациентите за изследвания за Covid. Според доктор Димитър Костов към болниците със спешни отделения трябва да се насочват повече медицински кадри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Благовест Георгиев

Близки на загинали поискаха оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП - ДБ - "Спаси София" Благовест Георгиев, който избяга от причинената от него лека катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет. ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на..

публикувано на 16.05.24 в 11:06
Александър Вучич

Задържан е мъж за заплахи към сръбския президент

Вицепремиерът на Сърбия и министър на вътрешните работи Ивица Дачич съобщи днес, че в Сърбия е задържан мъж заради заплахи, отправени към сръбския президент Александър Вучич, информират сръбските медии. Поради заплаха, засягаща сигурността на президента на републиката, Д. М. от Сомбор е арестуван и му е постановено задържане под стража за 48..

публикувано на 16.05.24 в 11:03
Иван Таков

Общинарите от БСП в София искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Общинските съветници от БСП в София поискаха отстраняването на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов, както и призоваха за връщане на старата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий". По думите на Иван Таков, общинските съветници са били заблудени, че в района ще бъде направен ремонт, а не реорганизация на..

публикувано на 16.05.24 в 11:02

Богата програма за 24 май в Монтана

В Монтана ще има празнично шествие на деца и ученици за 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На откритата сцена на площад "Жеравица" ще има концерт. Шествието ще тръгне на 24 май в 9.30 ч. от храм "Св. Св. Кирил и Методий" в посока централния площад..

публикувано на 16.05.24 в 10:42

Кулинарна академия дава пълна стипендия за дете от SOS Детски Селища

Кулинарна академия HRC дава пълна стипендия за образование и социална кауза. Стипендията е за 4 семестъра по 2800 евро и ще финансира обучението на дете от SOS Детски Селища - България. Мария Божидарова ме грабна с ентусиазъм, много добри вибрации и кулинарни умения, сподели пред БНР Виктор Светославов – главен шеф инструктор в Кулинарна..

публикувано на 16.05.24 в 10:28
Младши лекари държат плакати, докато стачкуват пред болницата на Университетския колеж в Лондон, 11 април 2023 г.

Младшите лекари в Англия ще разговарят с представители на кабинета за заплащането си

Младшите лекари в Англия се съгласиха да се срещнат с правителството за разговори с независим посредник в спора за заплащането, който продължава повече от година, съобщи Британската медицинска асоциация. От синдиката на младшите лекари заявиха, че се надяват преговорите, които ще продължат до четири седмици,  да „помогнат за излизане от..

публикувано на 16.05.24 в 10:23
Владимир Тодоров

Над 2200 тежки катастрофи със 120 загинали от началото на 2024 г.

От началото на годината са станали над 2200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2700 ранени. Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в сравнение същия период на миналата година, каза Любка Маринова, бивш говорител на "Пътна полиция". Тя поясни, че загиналите от началото на май също са по-малко в сравнение същия период на..

публикувано на 16.05.24 в 10:19