Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Търговище събраха дарения и зарадваха хора в нужда за Великден

Снимка: БГНЕС

Деца от Търговище събраха близо 800 лева в дарителска кампания, наречена "Подай ръка".

Благотворителната инициатива е на младежите от Търговищкия ученически парламент към Центъра за подкрепа и личностно развитие.

За Великден със събраните средства са закупени ваучери за продукти от първа необходимост на социално слаби, болни и самотно живеещи граждани.

Те са определени от екипа на домашния социален патронаж в Търговище.

Успешната дарителска кампания на младите хора "Подай ръка" ги насърчава да предприемат и други хуманитарни инициативи в помощ на нуждаещи се, отбелязва кореспондентът на БНР в региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Френският президент Еманюел Макрон жестикулира, докато изнася реч в Дрезден, Германия, 27 май 2024 г.

Да изградим силна, суверенна и хуманна Европа, призова Макрон в Дрезден

Европа ще трябва да помисли за собствената си отбрана и сигурност, заяви в реч в Дрезден президентът на Франция Еманюел Макрон. По думите му  европейците не могат да разчитат на гаранциите за сигурност от САЩ.  По-малко от две седмици преди европейските избори френският президент Еманюел Макрон произнесе пламенна реч в Дрезден в подкрепа на укрепването..

публикувано на 27.05.24 в 22:58
Вътрешният министър Калин Стоянов.

Министърът на вътрешните работи ще открие РУ - Вършец, чиято дейност се възстановява

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще открие Районното управление във Вършец утре, чиято дейност се възстановява почти две години след като беше затворено.  През последните близо две години полицейското управление във Вършец функционираше, като участък към Районно управление Берковица. Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов от 22..

публикувано на 27.05.24 в 22:43
Соня Ганева

В община Плевен започнаха демонстрации на машинното гласуване

В община Плевен започнаха демонстрации на машинното гласуване за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент.  Две от общо осемте машини в областта са предоставени на община Плевен. Къде може пробно да се гласува, обясни Соня Ганева, секретар на Общината: "От днес започва пробното гласуване с демонстрационните..

публикувано на 27.05.24 в 22:33
Ферибот, превозващ турски туристи, пристига в пристанището на остров Лесбос, Гърция, април 2024 г.

Лятната почивка в Гърция поскъпва, но това не отказва туристите

По-скъпи от миналата година са туристическите услуги в Гърция, но чужденците не се отказват от почивка. Интересът им се насочва към малките острови. Средно с 15% е по-висока цената на туристическите услуги през този сезон, каза председателят на съюза на туроператорите Лисандрос Цилидис. Причината е във високите цени на материалите и продуктите. В..

публикувано на 27.05.24 в 22:15
Снимката е илюстративна, архив.

В Пазарджик буря повали дървета в района на болницата

При силна буря тази вечер в Пазарджик в района на многопрофилната болница са паднали две масивни дървета. Няма пострадали хора и нанесени материални щети, съобщиха от полицията. Противопожарни екипи са помогнали за обезопасяването на района и нарязването на дървените трупи. В Пазарджик и в няколко околни села за кратко падна градушка, с..

публикувано на 27.05.24 в 21:51

Митрополит Арсений отправи благословията си към всички енориаши в Сливенската епархия

С празничен камбанен звън бе посрещнат в Сливенската епархия новият - шести Сливенски митрополит Арсений. Той бе посрещнат пред храма "Света Троица" в село Крушаре от свещеници и миряни. Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит Сливенска епархия има нов митрополит, пред Синода го посрещнаха с възгласи "Недостоен" Сливенската..

публикувано на 27.05.24 в 21:42
Палестинците оглеждат щетите след нападение на израелската армия в лагер в зона, предназначена за разселени хора в Рафах, южната част на Ивицата Газа, 27 май 2024 г.

Нетаняху заяви, че боевете в Ивицата Газа ще продължат

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че боевете в Ивицата Газа ще продължат въпреки осъждането на офанзивата в Рафах от  международната общност. Съдът на ООН: Израел незабавно да прекрати офанзивата си в Рафах Продължават сраженията в Газа въпреки разпореждането на Международния съд на ООН Същевременно израелският премиер заяви, че..

публикувано на 27.05.24 в 21:04