Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

95 са новозаразените с коронавирус у нас

8
Снимка: ЕПА/БГНЕС

95 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 12 171 теста. Положителни са под 1 процент от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал. 

Пациентите с коронавирус в болница вече са под 2000 души - 1954. От тях в интензивни отделения са 227. 

25 са починалите, излекувани са 1064 души.

Поставените ваксини са 17 626.



Графики на ситуацията с Covid-19 в България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

161 са новите случаи на коронавирус

161 са новите случаи на коронавирус у нас или малко над 1% от направените 13 200 теста за през изминалото денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Пациентите с Covid-19 в болница са близо 2100, 241 от..

обновено на 16.06.21 в 07:13

Русия: "Спутник V" е по-ефективна от другите ваксини срещу вариант Delta на коронавируса

Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) заяви във вторник, че ваксината срещу коронавирус "Спутник V" е по-ефективна срещу варианта Delta "от всяка друга ваксина, която досега е публикувала резултати за този щам". Варианта на коронавируса..

публикувано на 15.06.21 в 17:47
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентите на Китай и на Русия Си Дзинпин (вляво) и на Русия Владимир Путин

Преди посещението на Путин в Китай

Войната в Украйна и сътрудничеството в областта на енергетиката и икономиката ще са в дневния ред на срещата между президентите на Русия и Китай тази седмица, съобщават руските информационни агенции. Пекин съобщи за предстоящо посещение на Путин..

публикувано на 14.05.24 в 19:02
Гасене пожар след нощен  ракетен удар върху частни сгради в Харков, 10 май 2024 г.

Харков е бил подложен на няколко въздушни удара

Украинският град Харков е бил подложен на няколко въздушни удара днес, съобщават местните власти, цитирани от Ройтерс. Улични боеве в град Вовчанск, североизточно от Харков При един от тях е бил улучен 12-етажен жилищен блок. Ранени са най-малко..

публикувано на 14.05.24 в 19:01

ЕС разшири санкционната рамка срещу Иран

Съветът на ЕС разшири санкционната рамка срещу Иран заради подкрепата му за руската агресия в Украйна и за въоръжени групи в Близкия изток и Червено море. Режимът в Техеран е наказан и заради подкрепата за йеменските хуси, които от ноември м. г. държат в..

публикувано на 14.05.24 в 18:40
Евакуация край Вовчанск, Харковска област, 12 май 2024 г.

Улични боеве в град Вовчанск, североизточно от Харков

Руските и украинските войски водят улични боеве за граничния град Вовчанск, североизточно от Харков, твърди агенция ТАСС. Ръководителят на украинското военно разузнаване очаква в скоро време нападение и към областния център Суми...

публикувано на 14.05.24 в 18:01
Проф. Михаил Станчев

Проф. Михаил Станчев: Май и юни ще са критични за Харков, зависи от американската помощ

Следващите 2 – 3 седмици ще са критични за Харков. Според мен ще е повече време и май и юни ще бъдат критични. Може да има стабилизация, но зависи от помощта, която се очаква от САЩ и НАТО. Американците почти не помагат. Украйна загуби много..

публикувано на 14.05.24 в 18:00
Андрей Белоусов

Новият министър на отбраната на РФ Белоусов беше изслушан в горната камара на руския парламент

Определеният от руския президент Владимир Путин за нов министър на отбраната Андрей Белоусов заяви, че вижда първостепенната си задача на поста в осигуряването на всичко необходимо за войските, които участват в така наречената от него "специална военна..

публикувано на 14.05.24 в 17:48

Протест: На 20 май всички държавни и част от частните университети няма да отворят врати

Съветът на ректорите на висшите училища у нас отправи отворено писмо до президента, до служебния премиер, до министри, до българския еврокомисар, до омбудсмана, до председатели на парламентарни комисии и до председателите на парламентарни групи "по повод..

публикувано на 14.05.24 в 17:40