Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътници чакат над 6 часа полет на Wizz Air за Валенсия на летище "София"

Снимка: Петя Михова, БНР

Десетки пътници от отменен полет за Валенсия повече от шест часа чакат на Терминал 1 на летище "София", без яснота кога ще могат да заминат. На сайта на аерогарата срещу този полет от 6 часа и 20 минути е изписано - "регистрация - очакваме информация от авиокомпанията".

Проблеми има и с друг полет на авиокомпанията Wizz Air.

От екипа са обяснили на хората, че има развалени самолети на компанията и поради тази причина не се знае по кое време ще се осъществи този полет.

Има майки с малки деца. На хората са обяснили, че ако си тръгнат, най-вероятно няма да могат да им възстановят сумата.

Проблеми има и за полет, който е за Копенхаген. На част от пътуващите са им обяснили, че тъй като има проблеми със самолетите, най-вероятно няма да имат места, където да седнат.

Затова на бордните им карти мястото е посочено като нула. Обяснили са им, че ако не успеят да се качат на този полет, те ще бъдат компенсирани или ще могат да презаверят за следващ полет в събота. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гара де Норд в Букурещ

Няколко влака се движат със закъснение

Няколко влака се движат със закъснение заради повреда в контактната мрежа на гара Подуяне в София.  От БДЖ съобщиха за "Хоризонт", че аварията е станала рано тази сутрин около 6:30 часа.  Час по-късно движението на композициите е било възстановено.

публикувано на 05.06.24 в 12:45
Снимката е илюстративна.

Инструктор по парашутизъм пострада при инцидент край Ихтиман

Инструктор по парашутизъм е пострадал при приземяване близо до Ихтиман. Сигналът е подаден вчера по обед. От Областната дирекция на МВР - София обясниха ,че мъжът е с различни травми и е откаран в болница. По случая е образувано и досъдебно производство. 

публикувано на 05.06.24 в 12:42

Задържаха на "Гюешево" мъж с 21 кг амфетамин в колата

Митнически служители задържаха 21 килограма синтетичен наркотик, укрит около двигателя на лек автомобил. Полевият тест е реагирал на амфетамин. Арестуван е гражданин на Северна Македония, съобщиха от агенция "Митници". 18 пакета с кристалобразно вещество са открити в автомобил с чуждестранна регистрация, когато на 3 юни служители от отдел..

публикувано на 05.06.24 в 12:42
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев: Ще бъдат реновирани всички гранични пунктове

Ще се търсят средства за ремонт на пътя при Гълъбово, част от международния път Русе - Свиленград, където втори ден има пътни блокади и протести. Това стана ясно от думите на служебния премиер по време на днешното заседание на Министерския съвет. Пред служебните министри Главчев посочи, че пътят при Гълъбово, където се протестира от вчера, не е..

публикувано на 05.06.24 в 12:24

Съдът решава дали да гледа по същество делото за инцидента в тунел "Ечемишка" преди 7 години

Седем години след инцидента в тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", при който лампа падна върху кола и причини смъртта на 64-годишна жена, Софийският окръжен съд ще решава да даде ли ход на делото по същество.  Жена загина от паднала лампа в тунел на автомагистрала "Хемус" По случая бяха обвинени шестима служители от Пътната агенция, но..

публикувано на 05.06.24 в 12:10

Сириец е задържан след стрелба край US посолството в Бейрут

Сириец е задържан след стрелба днес край посолството на САЩ в Бейрут, съобщи ливанската армия, а дипломатическата мисия заяви, че персоналът ѝ е невредим, предаде АФП. Посолството, разположено в северното предградие Ауакар, е "било обект на стрелба от човек със сирийско гражданство", съобщи армията в социалната мрежа Х. "Военни,..

публикувано на 05.06.24 в 11:43

Децата и изборите - кое вълнува подрастващите?

Кои са важните теми за децата на България в навечерието на изборите за ЕП и за национален парламент? Данни на НСИ и УНИЦЕФ извеждат основни въпроси, които подрастващите поставят. Анкетираните, които са на възраст 10-18 години, формулират много добре някои проблеми и дават конкретни предложения, казва Елена Атанасова, директор "Мониторинг..

публикувано на 05.06.24 в 11:30