Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лойд Остин: Провал в помощта за Украйна може да доведе до свят на тирания

Лойд Остин, министър на отбраната на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че провал в помощта за Украйна да си осигури собствено бъдеще може да доведе до "свят на тирания и размирици". Остин направи изявлението на форум, посветен на сигурността в Канада.

"Приятелите на Путин - автократи наблюдават и може да решат, че ако се сдобият с ядрени оръжия ще получат собствен лиценз да повторят действията му", подчерта Лойд Остин.

Китай и Русия искат свят, в който за решаване на диспути се използва сила, заяви още американският министър на отбраната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" отново работи след планов годишен ремонт

Приключи плановият годишен ремонт на пети блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от атомната централа. Блокът бе включен в националната електроенергийна система в 9:53 часа след извършена проверка и издадена положителна оценка от страна на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" беше спрян за планов годишен ремонт и презареждане с..

публикувано на 10.06.24 в 13:28
Смолян

77-годишна жена почина на пешеходната улица в Смолян

77-годишна жена почина на пешеходната улица в Смолян, на моста до бившето кино "Дружба“. Сигналът е подаден от гражданин в 10.20 часа, уточниха от полицията в областния град. На място веднага са пристигнали линейка и полиция, които са установили смъртта на жената. Тялото на починалата жена е приведено за аутопсия в МБАЛ "Д-р Братан..

публикувано на 10.06.24 в 13:16

При 66% обработени протоколи в област Силистра води ДПС

В Силистра се бави приемането и обработването на изборните книжа. В двора на Езиковата гимназия в града все още е пълно с автобуси и чакащи членове на секционни комисии. Работният ден на членовете на секционни избирателни комисии надхвърли 24 часа. Недоволството основно е заради дългото чакане. "Забавянето предполагам, че се дължи на може би..

публикувано на 10.06.24 в 13:10
Снимката е илюстративна.

Осъждан 67-годишен мъж простреля столичен полицай

67-годишен мъж с множество присъди нападна двама столични полицаи с нож и пистолет и простреля единия от тях. Нападателят е арестуван. На 8 юни късно вечерта двамата полицаи са били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала обяснил пред униформените служители, че негов съсед е заплашил семейството му с..

публикувано на 10.06.24 в 13:04
Проф. Вили Лилков

Вили Лилков: Следващите избори няма да са далече

Следващите избори няма да са далече . Това прогнозира пред БНР каза пред БНР проф. Вили Лилков от "Синя България" и уточни, че формацията ще продължи работата си "за разширяване на подкрепата" си за предстоящи избори: "След като си направим анализите в следващите дни и седмици, ще подготвим стройна програма за следващия вот".  При..

публикувано на 10.06.24 в 13:02
Костадин Паскалев

Костадин Паскалев: Стабилната конфигурация в парламента отново ще бъде на базата на закона "Магнитски"

Стабилната конфигурация в парламента ще бъде отново на базата на закона "Магнитски" . Това заяви пред БНР Костадин Паскалев, "Левицата".  "Т.е. под въздействието на външни фактори. В противен случай управлението ще бъде нестабилно и нетрайно". Трудно е да се каже, че на тези избори има победители и победени , отбеляза той...

публикувано на 10.06.24 в 13:00

97 досъдебни производства в прокуратурата от началото на кампанията до деня след изборите

От началото на предизборната кампания до 12.00 часа днес са образувани 97 досъдебни производства и 597 преписки, обобщават от Върховната прокуратура.  Данните са от постъпилата от прокуратурите в страната информация за образуваните преписки и досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Най-голям брой..

публикувано на 10.06.24 в 12:58