Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с два медала от световната купа по спортна гимнастика в Кайро

Снимка: БФ Гимнастика

Два медала спечелиха българските състезатели във финалите на уредите на световната купа по спортна гимнастика в Кайро.

До отличията в надпреварата, която е квалификация за олимпийските игри в Париж стигнаха Еди Пенев  и Валентина Георгиева. 

Възпитаничката на Филип Янев направи страхотно завръщане след година и половина отсъствие заради тежката контузия, която претърпя на европейското първенство в Мюнхен.

В първия си старт след прекъсването Валя показа изключителен характер, като се нареди на втора позиция във финала на прескок с резултат от 13.620 точки (13.800 - първи прескок и 13.430 - втори прескок).

Еди Пенев пък отново доказа, че е в световния елит. Националът ни спечели бронзов медал  във финала на земя с резултат от 13.800 точки.  Пенев влезе сред най- добрите 8 като резерва, след като състезателят от Япония Тагинава се контузи.

Утре България ще има представител във финала на прескок при мъжете. За отличията в него ще се бори Димитър Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мигел Анхел Лопес

Мигел Анхел Лопес бе наказан за 4 години заради допинг

Колумбийският колоездач Мигел Анхел Лопес бе наказан за четири години за употреба на допинг, съобщава агенция АП, цитирайки Международния колоездачен съюз (ЮСИ). Неговото име е изскочило по време на разследване на испанските власти срещу лекаря Маркос Майнар, който е работил дълги години в колоезденето. Анхел Лопес бе трети на обиколките на..

публикувано на 30.05.24 в 07:34
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас с трудна победа над квалификант

Испанецът Карлос Алкарас се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция с победа с 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 срещу нидерландския квалификант Йеспер де Йонг, но показа изненадващ спад във формата си в средата на мача. Алкарас, поставен под номер 3 в схемата, изгради преднина от два сета на закрития корт "Филип Шатрие", но..

публикувано на 30.05.24 в 07:03
Ига Швьонтек - Наоми Осака

Ига Швьонтек спаси мачбол и елиминира Наоми Осака на "Ролан Гарос"

Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) спаси мачбол и победи бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) със 7:6(1), 1:6, 7:5 в мач от втория кръг на откритото първенство по тенис на Франция. Двете играха цели три часа на закрития корт в Париж, като след спечеления от Швьонтек тайбрек в първия сет изглеждаше, че Осака доминира тотално...

публикувано на 30.05.24 в 06:58
Олимпиакос

Олимпиакос спечели Лигата на конференциите

Голмайсторът на турнира Аюб Ел Кааби се разписа в 116-ата минута и Олимпиакос победи с 1:0 италианския Фиорентина във финала на турнира за Лигата на конференциите по футбол. Това бе първи значим международен трофей за гръцкия клуб, който в богатата си история има рекордните 47 титли от местното първенство и 28 купи на страната. Олимпиакос,..

публикувано на 30.05.24 в 05:59

България с дебютна победа в Лигата на нациите

България записа първата си победа в Лигата на нациите по волейбол при жените през настоящия сезон.  В петия си мач от турнира българките, водени от селекционера Лоренцо Мичели, победиха много трудно и драматично след обрат с 3:2 (25:23, 20:25, 24:26, 25:21, 15:13) срещу Република Корея.   В Арлингтън (САЩ) българският тобор започна в състав: Петя..

публикувано на 29.05.24 в 22:04
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира на четвъртфиналите на турнира във Виченца

Адриан Андреев преодоля втория кръг на турнира по тенис във Виченца (Италия) с победа с 6:3, 6:3 срещу поставения под номер 6 аржентинец Дженаро Оливиери. Двубоят на българския национал продължи 90 минути. Турнирът на клей от сериите "Чаланджър" във Виченца е с общ награден фонд от близо 75 хиляди евро. С класирането си на четвъртфиналите Андреев си..

публикувано на 29.05.24 в 21:22

Мачовете на Григор Димитров и Виктория Томова от втория кръг на "Ролан Гарос" бяха отложени

Мачовете на Григор Димитров и Виктория Томова на Откритото първенство по тенис на Франция, както и всички двубои на откритите кортове бяха отложени за утре. Причината бе проливният дъжд и лошото време в Париж. Срещи се играха само на двата закрити корта - “Филип Шатрие” и “Сюзан Ланглен”.

публикувано на 29.05.24 в 20:23