Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори протест край Шабла, очаква се блокада на пътя

Продължават протестите на жители на селата Захари Стояново и Дуранкулак, община Шабла. Днес те се очаква да блокират в продължение на четири часа пътя между двете населени места.

Поводът за недоволството им е изключително компрометираното състояние на 5-километровата отсечка.

Протестите на жителите на двете шабленски села започнаха в понеделник с двучасова блокада, като всеки следващ ден продължителността й се увеличава с по един час.

По думите на кмета на село Дуранкулак Веселин Йорданов протестите няма да спрат, докато не получат ясни срокове и гаранции за ремонт на пътя от Агенция "Пътна инфраструктура".

Днес пътят между Захари Стояново и Дуранкулак ще бъде затворен за движение от 10.00 до 14.00 часа.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция се готви за първомайска транспортна стачка

От днес връщат свалените номера на коли в Гърция. Това е валидно и за колите с чужда регистрация. От тази нощ спира морския и общественият транспорт във връзка с 24-часова стачка за 1-ви май. Опашки от туристи и автомобили има по всички гръцки пристанища. Пуснаха днес допълнителни фериботи, но местата не достигат, съобщават..

публикувано на 30.04.24 в 09:39

Паднаха цените на петрола в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, след като преговорите между Израел и "Хамас" в Кайро дадоха надежда, че може да се стигне до примирие и да се избегне по-мащабен конфликт в Близкия изток, предаде Ройтерс. Пазарите обаче остават под натиск преди започващото днес заседание на Управлението за федерален резерв по..

публикувано на 30.04.24 в 09:36
Доц.  Жана Попова

Доц. Жана Попова: Забраната за хазарта ще бъде "агнето цяло и вълкът сит"

Не е правилно частни телевизии да оправдават присъствието на хазарта в програмата си с обществен интерес. Свободата на словото е застрашена, но е застрашена от вътре в самата медия. Нова телевизия казват, че са зависими от хазартните оператори. Това коментира в интервю пред БНР доц. Жана Попова от ФЖМК на СУ "Кл. Охридски" за забраната на..

публикувано на 30.04.24 в 09:31

"Хамас" проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие

Продължават усилията за постигане на примирие между Израел и палестинската радикална групировка "Хамас" в Ивицата Газа. Американският президент Джо Байдън е обсъдил по телефона мирните преговори с лидерите на Катар и Египет. "Хамас" проучва предложението на Израел за 40-дневно примирие във войната в Ивицата Газа. В замяна на прекратяването..

публикувано на 30.04.24 в 09:05

Ген. Димитър Петров: Прави се всичко възможно новите Ф-16 да бъдат посрещнати на Граф Игнатиево

"Прави се всичко възможно новите Ф-16 да бъдат посрещнати на авиобазата до Граф Игнатиево. Това каза пред БНР началникът на Военновъздушните сили генерал – майор Димитър Петров.  Докладът за състоянието на отбраната алармира вече за проблеми при реконструкцията на пистата и нейното наводняване при дъжд. Генерал – майор Димитър Петров обаче..

публикувано на 30.04.24 в 09:00
5 блок на АЕЦ

АЯР с информация за преминаването към новото гориво на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) ще даде повече информация за поетапното преминаване на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" към новото гориво на "Уестингхаус". Разрешението за използването на американското гориво беше издадено на 22 април, а няколко дни преди това първите доставки пристигнаха на територията на централата. Преминаването на 5-и..

публикувано на 30.04.24 в 08:26
Студентски протест в Колумбийския университет в Ню Йорк, 29 април 2024 г.

Разрастват се пропалестинските протести в университети в САЩ

Пропалестинският протест, тръгнал от Колумбийския университет на 17 април, заля не само САЩ, но вече се разпростира и в Европа. Университетите са притиснати все повече с приближаващия край на семестъра и очакваните церемонии по дипломирането и завършването на учебната година, а полицията влиза във все по-сериозен сблъсък със студентите...

публикувано на 30.04.24 в 08:17