Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков дебютира с победа начело на Локомотив (София)

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Отборът на Локомотив (София) победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство при дебюта на новия си старши треньор Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като гост и общо девети за столичани. Тимът на Хебър претърпя трето поредно поражение и заема 14-а позиция с 30 точки в актива си. С успеха на Локомотив над Хебър, отборът на Етър (Велико Търново), който е последен, 16-и в класирането с 14 точки, вече нямаше шансове да запази мястото си в българския футболен елит.

Стив Траоре реализира двете попадения за гостите от София в 10-ата и 80-ата минута.


В седмата минута на срещата в Пазарджик Траоре центрира в наказателното поле на Хебър, след което Диого Тешейра отправи удар с глава, но прати топката вляво от вратата на домакините.

Локомотив (София) поведе три минути по-късно. Стив Траоре бе намерен с далечно подаване от Красимир Мечев в 10-ата минута и реализира за 1:0 в полза на столичани. Малко по-късно Карлос Франса можеше да увеличи аванса на гостите, но не успя да преодолее стража на Хебър Петър Дебърлиев.

В 31-ата минута домакините застрашиха сериозно вратата на Локомотив след изстрел на Георги Вълчев, но Александър Любенов се справи. Домакините имаха претенции за дузпа минута по-късно след падане на Олексий Збун падна в наказателното поле на Локомотив (София), но сигнал от рефера Радослав Гидженов не последва.

Стив Траоре пропусна да вкара втори гол в мача в 52-ата минута при нова атака за столичани, а след това Лазар Марин бе неточен за Хебър. В 61-ата минута Траоре падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Атанас Кабов и получи жълт картон за симулация.

Стив Траоре все пак стигна до второ попадение за Локомотив. В 80-ата минута нападателят на гостите овладя топката и стреля от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0 след като топката се отби от главата на Жоао Сеско, а футболистите пред вратаря Петър Дебърлиев му попречиха да реагира точно.

В следващия кръг за отбора на Хебър предстои гостуване на Ботев (Враца), а за Локомотив (София) – на Етър (Велико Търново). Преди това на 2 май Хебър ще приеме Лудогорец в реванш от полуфиналите за Купата на България.

Хебър - Локомотив (София) - 0:2
0:1 Стив Траоре 10'
0:2 Стив Траоре 80'

Хебър (Пазарджик): Петър Дебърлиев, Стефан Цонков, Жоао Сеско, Лазар Марин, Мартин Михайлов (59-Атанас Кабов), Йохан Н'зи, Ангел Бастунов (78-Георги Каракашев), Георги Вълчев, Марк-Емилио Папазов (66- Шейх Диаманка), Олексий Збун (66-Божидар Пенчев), Николас Пенев (78-Октай Хамдиев)

Локомотив (София): Александър Любенов, Бруно Франко, Диме Димов, Стефан Ламбезе (67- Кевин Маи), Красимир Милошев, Красимир Станоев, Симеон Мечев, Диого Тейшейра (46-Антони Иванов), Стив Траоре (84-Мики Орачев), Димитър Митков (78-Калоян Кръстев), Карлос Франса (46-Селсо Рапосо)

По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Асенов

Фотографът Любомир Асенов подпомага детския спорт в България с изложба

Фотографът Любомир Асенов показва 80 снимки, които са запечатали най-големите постижения в българския и международния спорт от последните години. Експозицията е подредена в галерия на открито на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата и ще може да бъде разгледана до 21 май. Всички изложени пана ще могат да бъдат закупени, а..

публикувано на 13.05.24 в 16:10
Валентина Георгиева

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на СК по спортна гимнастика във Варна

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата е от веригата Чалънджър и ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян..

публикувано на 13.05.24 в 15:38
Минесота - Денвър

Защитаващият титлата си в НБА Денвър изравни серията с Минесота

Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни полуфиналната серия в Западната конференция, след като постигна втора победа като гост над Минесота. Никола Йокич вкара 16 от всичките си 35 точки в четвъртата част, а Аарън Гордън добави 27, след като имаше успешни 11 от 12 стрелби от игрови ситуации. Така след 115:107, Нъгетс чакат петата..

публикувано на 13.05.24 в 10:09
Пари Сен Жермен

Домакинско поражение помрачи шампионското парти на Пари Сен Жермен

Новият шампион на Франция по футбол Пари Сен Жермен помрачи леко тържествата по спечелването на титлата, след като в последното си домакинство през сезона падна с 1:3 от Тулуза. Това е едва втора загуба за отбора на Луис Енрике, които през седмица трябваше да преглътнат и отпадане от Борусия (Дортмунд) на полуфинал в Шампионската лига. Тимът от..

публикувано на 13.05.24 в 09:21
Байер (Леверкузен)

Леверкузен: 5:0 за 50-ия си мач без загуба

Байер (Леверкузен) разгроми с 5:0 като гост Бохум в последния мач от 33-ия кръг в Първа Бундеслига в Германия.  След само четвърт час игра домакините останаха в намален състав заради червен картон на Феликс Паслаак, който задържа откъсващия се пред вратата Нейтън Тела.  Патрик Шик даде аванс за шампионите в 41-ата минута, а в допълнителното време на..

публикувано на 13.05.24 в 06:51
Аталанта

Аталанта изпревари Рома в битката за място в ШЛ

Аталанта победи Рома с 2:1 в пряк мач за място в Шампионската лига. Срещата бе от 36-ия кръг на италианската Серия А. Над всички за домакините от Бергамо беше Шарл де Кателаре, който отбеляза и двата гола през първото полувреме. След почивката „вълците“ успяха да върнат само един от головете чрез капитана си Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута...

публикувано на 13.05.24 в 06:14
Арсенал

Арсенал изпрати битката за титлата в последния кръг

Арсенал спази кандидат-шампионския си график и ще продължи да се бори за титлата с Манчестър Сити в Англия и в последния кръг идната неделя.  Във възловия мач от 37-ия кръг „артилеристите“ спечелиха с икономичното 1:0 при гостуването си на намиращия се в ужасяваща форма срещу Манчестър Юнайтед. Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Леандро..

публикувано на 13.05.24 в 06:06