Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Никой не може да поставя условия на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: Кети Тренчева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите няма да преговаря за ново управление с Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България". Политическите си коментари Борисов направи в местността Рупите край Петрич, където се намира гора, засадена от активисти на ГЕРБ, под мотото "Да пуснем корени в България".

След като засади акациево дърво, Борисов отговори на някои въпроси на медиите, като заяви, че народът ще посочи формулата на управление след изборите. Категорично изключи преговори с БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ", но допусна коалиция с ПП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Какви условия на нас ни поставят? Кой ги пита искат ли или не искат. Не си правете усилия да ни поставяте тези условия. Да, разбира се, че с ПП и ДБ ще работя, но не по тяхното доминиращо над ГЕРБ управление. С наши премиери, с наши министри - само тогава".

Червената линия на партия ГЕРБ в политиката са проруските и националистически партии, заяви Борисов и отстраняването на Росен Желязков като председател на парламента е направило процеса необратим:

"Тези, които вдигнаха ръка срещу Росен Желязков, повече на нашата маса няма да стъпят".

Той намекна, че към момента разумно се държат само партньорите им от "Демократична България".

"Движението за права и свободи е партията, с която се разговаря нормално", потвърди Борисов и припомни, че движението бе първото, което призна Република Македония и осъди войната в Украйна. 

"Всеки ден кой ми е началник, кой ми е такъв, звучи толкова дребнаво, елементарно".

Той не отговори категорично на въпроса дали ГЕРБ са готови за самостоятелно правителство и не изключи варианта след изборите да има отново служебно правителство.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изглед към сградите на Оксфордския университет.

Рязък спад на чуждестранните кандидат-студенти на Острова

Британските университети отчитат рязък спад на международните студенти, кандидатстващи за Обединеното кралство, на фона на предупрежденията, че по-нататъшните ограничения върху студентските визи ще спрат жизненоважен поток от таланти за творческите индустрии на Великобритания. Ръководители на университети и работещи в образованието се..

публикувано на 13.05.24 в 10:20
Кириакос Мицотакис и Реджеп Ердоган.

Мицотакис обсъжда с Ердоган мигрантския наплив и сближаването на двете страни

Намаляване на напрежението между Гърция и Турция в Егейско море и мигрантският наплив са основни теми на днешната визита на премиера Кириакос Мицотакис в Анкара. Продължаване на диалога и задълбочаване на процеса на сближаване между Анкара и Атина е целта на срещата между гръцкия примиер Кириакос Мицотакис и турския президент Реджеп Ердоган,..

публикувано на 13.05.24 в 10:12

Петър Банков: Връзката е разкъсана между гражданите и политически партии

Има разкъсана връзка между гражданите и политическите партии. В НС се водят дебати, за които хората не разбират, защо се водят и каква е причината и последицата. От друга страна изглежда , че политическите партии не се интересуват от това – от какво се вълнуват хората в своето ежедневие. Тази връзка е разрушена. Това предупреди..

публикувано на 13.05.24 в 10:01
Доц. Д-р Жана Казанджиева

Косопадът се влияе от преходните сезони, вирусните инфекции и автоимунните заболявания

Да губим повече коса през пролетта е нещо нормално. Това е процес на обновяване и е напълно обратим.  Как да разграничим сезонния косопад от косопада, причинен от заболяване е темата в "Минути за здраве".  "Нормално е да губим около 100 косъма дневно, като в преходните сезони има по-засилен косопад, каза за "Хоризонт" доц. Жана Казанджиева,..

публикувано на 13.05.24 в 09:57

Трима задържани при акция срещу търговията с гласове в Бургас

Двама мъже и една жена бяха задържани при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове за изборите в бургаския квартал "Горно Езерово".  Малки търговски обекти и частни домове бяха претърсени в района на улица "Каваци". Тетрадка с имена беше иззета от една от къщите, а собственикът и отведен в полицейското управление...

публикувано на 13.05.24 в 09:52
областният управител на Монтана Ивайло Антонов

Среща за организация на изборите в Монтана

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. В града предстои работна среща при областния управител с директора на полицията относно организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни. Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент. Финансиране от държавата е..

публикувано на 13.05.24 в 09:52
 Центъра за компетентност

Първата за България и региона водородна зарядна станция откриха в София

Първата за България и региона водородна зарядна станция бе официално открита в София. Проектът е част от лабораторията за тестване и развитие на системи за чиста енергия. Но и крачка към това в България да има повече инфраструктура за водородни автомобили. В България все още има само един водороден автомобил. И той част от проекта на..

публикувано на 13.05.24 в 09:50