Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леверкузен продължи победния ход

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байер Леверкузен победи Айнтрахт Франкфурт с 5:1 като гост от 32-ия кръг на германското първенство. 

Головете за Леверкузен отбелязаха Гранит Джака, Патрик Шик, Есекиел Паласиос, Жереми Фримпонг и Виктор Бонифейс. 

За Айнтрахт почетен гол вкара Уго Екитика.  

Байер, който спечели титлата в  Бундеслига предсрочно, има 84 точки в актива си. Айнтрахт е на шесто място (45).


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Европейска титла за Стилияна Николова от първенството в Будапеща

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на 40-о европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Така България запази титлата си, след като пред миналата година в Баку шампионка стана Боряна Калейн. Този път тя се класира на четвърта позиция. 18-годишната Николова представи изключително силно всичките си четири..

публикувано на 25.05.24 в 17:50

Валентина Георгиева: Изтръпнах, когато чух пулбиката от стълбичката

Златната медалистка Валентина Георгиева заяви, че е много доволна от втория прескок, който е направила на финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка от 14.083 европейската..

публикувано на 25.05.24 в 17:24

Загуби на Ергюнал Себахтин и Кристиан Никоолов на олимпийската квалификация в Банкок

Ергюнал Себахтин и Кристиян Николов допуснаха поражения в първите си мачове на олимпийската квалификация в Банкок,Тайланд. В категория до 51 килограма бронзовият медалист от Европейското първенство Ергюнал Себахтин отстъпи пред Хутхаифа Ешиш (Йордания) с 1:4 съдийски гласа. Кристиян Николов загуби от индиеца Абхиманю Лура с 0:3 в категория до 80..

публикувано на 25.05.24 в 15:47

Валентина Георгиева със злато във финала на прескок на СК по спортна гимнастика във Варна

Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок при жените на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка от14.083 европейката вицешампионка стъпи на най-високото стъпало..

публикувано на 25.05.24 в 15:36
Шарл Льоклер

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер с най-добро време преди квалификацията за Гран при на Монако

Пилотът на Ферари Шарл Леклер (Монако) даде най-добро време в третата свободна тренировка преди квалификациите на Гран при на Монако във Формула 1 в събота. Леклер даде най-бързо време по улиците на Монте Карло, като направи най-бърза обиколка за 1:11.369 минута. Само на 197 стотни зад него е актуалният световен шампион - нидерланцедът Макс Ферстапен..

публикувано на 25.05.24 в 15:28

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков уважи откриването на СК по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. "За мен е чест и удоволствие да присъствам на осмата поредна купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Искам да отбележа, че ръководството на Българската федерация, в лицето на Красимир Дунев и Йордан..

публикувано на 25.05.24 в 14:35
Никола Цолов

Никола Цолов постигна първа победа във Формула 3

Българският пилот Никола Цолов постигна първата си победа във Формула 3, след като спечели спринтовото състезание за Гран при на Монако, четвърти кръг за сезона в автомобилната надпревара. Цолов потегли от полпозишън и бе най-бърз в 23-те обиколки по улиците на Монте Карло с време 59:09.511 минути. Втори на 4.328 секунди остана Тим Трамниц, а трети с..

публикувано на 25.05.24 в 14:22