Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент

„Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“ съществува от август 2007 година.

В момента постоянният екип реализиращ предаването е с водещ Жени Монева и сътрудници- Веселин Димитров и Мартин Николов.

„Евробокс“ представя новата европейска музика с актуални сингли, нови албуми, както и с портрети на изпълнители и групи от цяла Европа.

Изключително голям е интересът към музикалната игра, в която ежеседмично въпросът провокира слушателската аудитория  на програма „Хоризонт“.

Всичко най-ново и любопитно от европейската сцена можете да откриете в предаването „Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“, което се излъчва всяка неделя след обедния осведомителен бюлетин и продължава до 14.00 часа на вълните на програма „Хоризонт“.

Публикации

Д-р Милен Врабевски подготвя шестия си авторски албум с рок музика

След като издаде петия си албум с авторска музика, озаглавен „Life motion”, д-р Милен Врабевски направи мини европейско турне през февруари с участниците в този албум- легендарните рок музиканти- английският барабанист Саймън Филипс от групата..

публикувано на 31.03.20 в 16:02

Диодато с вълнуващо музикално послание към италианците

Италианският певец Антонио Диодато спечели фестивала „Санремо” с песента „Fai rumore” (Вдига шум). Това автоматично го превърна в представителят на Италия за "Евровизия 2020". Но, след като стана ясно, че  престижният европейски песенен конкурс няма да се..

публикувано на 31.03.20 в 12:58

Ара Маликян промотира албума "Royal Garage" с турне

Наричат го „Джими Хендрикс на цигулката“ или „ливанският виртуоз, поръсен с арменски подправки“. Да, това е Ара Маликян и много се надяваме новите дати на трите му концерта в България да не се променят, след като срещата през март не се състоя. Очакваме..

публикувано на 31.03.20 в 11:35

Франкофонските филми в програмата на "София филм фест 2020"

Предстои 24-тото издание на София Филм Фест, чието откриване на 12 март беше отложено, като датата ще бъде съобщена предварително. Тази година организаторите на фестивала, заедно с Френското посолство и Френския иниститут в България, предлагат един..

публикувано на 11.03.20 в 16:51

Виктория Георгиева представи българската песен за "Евровизия 2020"

“Tears Getting Sober”стана българската песен, с която Виктория Георгиева ще участва в конкурса „Евровизия“ в Ротердам- Нидерландия. Вики активно участва в създаването на песента. Това се случи основно по време на творчески лагер във Виена. Един от..

публикувано на 10.03.20 в 18:04

Д-р Милен Врабевски за албума "Life Motion": "Това е моята реакция на чалгизацията"

На 20  февруари ще се състои официалната премиера на петия студиен албум с авторска музика на д-р Милен Врабевски. Заглавието е "Life Motion" и в реализацията му участват рок музиканти със световна известност-Рони Ромеро- вокалистът на групата "Rainbow",..

публикувано на 16.02.20 в 16:05

Словенската рок група "Siddharta"- "Музиката ни е отпечатък на времето"

Групата „Siddharta“ е създадена през 1995 година в Любляна. В момента тя е петчленна и в нея участват – Tomi Meglič- вокал и китара,Primož Benko- китара, Jani Hace- бас, Tomaž O. Rous- кийборди и програминг, Boštjan Meglič- ударни и перкусии. Не..

публикувано на 10.02.20 в 12:49

Проф. Виктор Чучков за саундтрака на филма "18 % сиво"

Новият български игрален филм "18 % сиво" бе представен премиерно на 21 и 22 януари и вече е на голям екран в цялата страна. Филмът е копродукция между България, Германия, Северна Македония, Сърбия и Белгия. Режисьорът Виктор Чучков- син поставя на фокус..

публикувано на 26.01.20 в 15:00

Джордж Зервос: "Всичко започна с едно шоу- трибют на Елвис...."

Джордж Зервос е известен в Гърция с групата си за ретро суинг „The swingin’ cats”. Паралелно с нея поддържа и своя рок енд рол група, която носи неговото име- "George Zervos". Създава своя авторска музика, силно повлиян от Елвис Пресли, Джони Кеш,..

публикувано на 26.01.20 в 14:37

Легендарните „Буря“ и „Чайна“ на родния книжен пазар

Китайски пиеси за първи се превеждат на български език. По този начин ще се представят два от най-важните образци на съвременната китайска класическа драма. Изданието включва и текстове за традицията на китайските улични разказвачи и преплитането..

публикувано на 22.01.20 в 11:30