Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УС на БФВолейбол утвърди нова методология за определяне на националните отбори

Любомир Ганев
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11 точки на днешното си заседание в София, което продължи над два часа. Една от най-важните бе свързана с обсъждане и възможност за въпроси от страна на членовете на УС относно процеса и методологията по избор на разширен състав за национален отбор мъже за лято 2024. Тя бе включена като допълнителна точка след публикации в български медии.

На сбирката бе заявено, че предложенията за състезатели идват от треньора и треньорския щаб. След дискусии с членовете на УС се стигна до решенията в срок до 15 ноември селекционерите (мъже/жени) трябва да предоставят на УС списък с проектонационали, а до 15 март следващата година националните треньори (мъже/жени) трябва да предложат пред УС окончателен списък до 30 състезатели (за съответната година).

"Ние сме федерация, която държи на прозрачността. За да покажем, че всички решения се вземат демократично и за да няма никаква тълкувания кой прави списъка с повиканите състезатели, най-важното решение от днес бе да начертаем тази методология. Предлагането на разширения състав ще бъде съгласувано и коментирано с УС. Ще каним самите треньори да се аргументират", коментира след заседанието Любомир Ганев, президент на БФВ.

На днешното заседание бяха избрани селекционери на националните отбори за юноши и девойки до 16 години, съответно Светозар Иванов и Владислав Тодоров.

Заради предстоящите матури УС направи промени в спортния календар на БФВ за 2024 година, като финалите при момичета до 14 години бяха изместени в периода от 3 юни до 9 юни.

Взето бе решение за финансово подпомагане на отборите, участници във финалите на Държавните първенства за подрастващи за сезон 2023-2024.

Приет бе и нов член на Българска федерация по волейбол – Волейболен клуб Крепост (Хисаря).

По другите точки от Дневния ред, УС на БФВ утвърди следните промени - промяна в състава на Изпълнителния съвет (ИС) на Съдийската комисия (НСКВ); отмени стария и прие нов "Правилник за статута и дейността на съдиите по волейбол в България"; актуализира хонорарите на секретарите за срещите от НВЛ и прие решение за размера на дължимите съдийски хонорари (50% от пълната сума) за непроведени срещи, на които назначените длъжностни лица (съдии, секретари, главни ръководители и главни съдии) са се явили в залата на състезанието; изменения в Дисциплинарен правилник на Съдийската комисия (НСКВ); промени във Финансовия план – Версия No. 1 към Договор № РСВПОС 36-00-75/13.02.2024 г.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Вр) победи Марек след дузпи

Ботев (Вр) запази мястото си в елита

Отборът на Ботев (Враца) запази мястото си в Първа футболна лига, след като победи с 4:2 след изпълнението на дузпи Марек в баража на собствения си стадион „Христо Ботев“. Редовното време и продълженията завършиха 1:1. Домакините от Ботев започнаха по-активно, а в 17-ата минута грешка на защитата на Марек позволи на Браян Переа да влезе в..

публикувано на 30.05.24 в 21:54
Рилски спортист е новия баскетболен шампион

Рилски спортист е новия баскетболен шампион

Отборът на Рилски спортист (Самоков) детронира Балкан (Ботевград) и спечели първа титла на България по баскетбол за мъже в историята си. Рилски спортист се наложи над Балкан с 81:69 (18:18, 12:9, 20:21, 31:21) като гост в „Арена Ботевград“ в четвъртия двубой от финалния плейоф в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и триумфира в серията с..

публикувано на 30.05.24 в 21:25

Никола Цолов пред БНР: Треперех на българския химн в Монако

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, спечели първата си победа в шампионата. Той бе начело от старта до финала на спринтовото състезание в Монако. След година и половина в шампионата, изпълнена с много проблеми и трудности, Никола отново показа талант и характер и то точно на едно от най-емблематичните трасета в автомобилния спорт...

публикувано на 30.05.24 в 14:35
Мигел Анхел Лопес

Мигел Анхел Лопес бе наказан за 4 години заради допинг

Колумбийският колоездач Мигел Анхел Лопес бе наказан за четири години за употреба на допинг, съобщава агенция АП, цитирайки Международния колоездачен съюз (ЮСИ). Неговото име е изскочило по време на разследване на испанските власти срещу лекаря Маркос Майнар, който е работил дълги години в колоезденето. Анхел Лопес бе трети на обиколките на..

публикувано на 30.05.24 в 07:34
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас с трудна победа над квалификант

Испанецът Карлос Алкарас се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция с победа с 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 срещу нидерландския квалификант Йеспер де Йонг, но показа изненадващ спад във формата си в средата на мача. Алкарас, поставен под номер 3 в схемата, изгради преднина от два сета на закрития корт "Филип Шатрие", но..

публикувано на 30.05.24 в 07:03
Ига Швьонтек - Наоми Осака

Ига Швьонтек спаси мачбол и елиминира Наоми Осака на "Ролан Гарос"

Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) спаси мачбол и победи бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) със 7:6(1), 1:6, 7:5 в мач от втория кръг на откритото първенство по тенис на Франция. Двете играха цели три часа на закрития корт в Париж, като след спечеления от Швьонтек тайбрек в първия сет изглеждаше, че Осака доминира тотално...

публикувано на 30.05.24 в 06:58
Олимпиакос

Олимпиакос спечели Лигата на конференциите

Голмайсторът на турнира Аюб Ел Кааби се разписа в 116-ата минута и Олимпиакос победи с 1:0 италианския Фиорентина във финала на турнира за Лигата на конференциите по футбол. Това бе първи значим международен трофей за гръцкия клуб, който в богатата си история има рекордните 47 титли от местното първенство и 28 купи на страната. Олимпиакос,..

публикувано на 30.05.24 в 05:59