Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурен рекорд беше регистриран във Великобритания

Вчерашната събота беше най-топлият ден от началото на годината в Обединеното кралство, съобщиха от британската метеорологична служба. Температурите достигнаха 25,9 градуса в Източен Съсекс и 25,7 градуса по Целзий в Северна Шотландия. 

Националната метеорологична и климатична служба на Обединеното кралство заяви, че рекордите едва ли ще задържат дълго, тъй като синоптиците очакват днес в Англия още по-високи температури. Метеоролозите прогнозират температури от порядъка на 27 градуса. 

Очаква се в някои части от Обединеното кралство времето да бъде топло и влажно, съпроводено с гръмотевични бури и проливен дъжд следобед. Издадени са три предупреждения със жълт код за гръмотевични бури. Това може да доведе до известни смущения в транспорта. Възможни са и наводнения, както и има малка вероятност от прекъсване на електрозахранването.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

"Обзървър" предупреждава за хаос в цветарската индустрия във Великобритания след Брекзит

Цветарската индустрия в Обединеното кралство е обхваната от хаос от новите гранични проверки след Брекзит, пише "Обзървър". Фирмите в бранша казват,  че проверките на храните и растенията и латинските наименования водят до дълги часове на чакане на камиони..

публикувано на 05.05.24 в 02:38

Във Великобритания тестват първата персонализирана ваксина срещу рак на кожата

Във Великобритания са в ход клинични изпитания на първата в света персонализирана ваксина срещу рак на кожата, съобщи Би Би Си.  Ваксината е предназначена да помогне на имунната система на пациента да разпознае и унищожи раковите клетки.  Използвана е..

публикувано на 26.04.24 в 14:22

Великобритания защитава университетите си заради риск за националната сигурност

Чужди държави се насочват към британските университети  в опит да  подкопаят националната сигурност, предупреди  британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5. Заместник-ректорите от 24 водещи университета бяха информирани за заплахата от..

публикувано на 26.04.24 в 11:00

Заловиха кокаин за 40 млн. паунда до кръчма във Великобритания

Във Великобритания четирима мъже бяха арестувани, след като половин тон кокаин на стойност 40 млн. паунда беше открит в микробус на паркинга на селска кръчма. Националната агенция за борба с престъпността каза, че най-вероятно наркотиците са..

публикувано на 06.05.24 в 03:32

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Офицер от руското военно разузнаване ще бъде експулсиран от Обединеното кралство, оповести британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли. Руското военно аташе, назован като полковник Максим Еловик, изглежда е в Обединеното кралство..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

БАН отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

Ден преди 24 май, Българската академия на науките отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с тържествено събрание, което се проведе в зала "Проф. Марин Дринов" в сградата на..

публикувано на 23.05.24 в 16:00
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Под натиска на протести Израел се връща на масата за преговори за примирие

Под натиска на протести Израел се връща на масата за преговори за примирие в Ивицата Газа и освобождаване на заложниците. Това става ясно от съобщение на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Съобщението от кабинета на израелския..

публикувано на 23.05.24 в 15:56

Вторият транш пари за университетите вече е по сметките на висшите училища

Одобреният от правителството втори транш пари за университетите вече е по сметките на висшите училища, съобщиха от КНСБ. Около 6 милиона лева са за увеличение на заплатите на преподавателите с 50 лева със задна дата от 1 януари. Близо 26 милиона лева..

публикувано на 23.05.24 в 15:55

61-годишна жена от Кочериново е починала в зъболекарски кабинет

Полицията и прокуратурата изясняват подробности около инцидент, при който жена от град Кочериново е починала в зъболекарски кабинет. При рутинно лечение на 61-годишната пациентка е била поставена упойка по нейно изрично желание. 20 минути след това..

публикувано на 23.05.24 в 15:53
Риши Сунак

Великобритания влиза в предизборна кампания, Сунак заяви: Аз съм верният човек

След като  насрочи за 4 юли общите избори в страната,   б ританският премиер Риши Сунак  заяви, че той и неговата Консервативна партия са правилният избор за осъществяване на промени и че разполагат с правилния план за гарантиране на сигурността на..

публикувано на 23.05.24 в 15:44

ЕК с предупредително писмо до България и още 5 страни за енергийната ефективност на сградите

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и още 5 страни членки, в което настоява те да изпълняват задълженията си по отношение на енергийната ефективност на сградите.  Държавите трябва да определят минимум изисквания в това..

публикувано на 23.05.24 в 15:10
Д-р Николай Болтаджиев

Д-р Болтаджиев: Да се смени цялата система на заплащане на онколекарствата

Актуалният проблем пред Надзора на Касата е въпросът с премахването на лимитите на болниците . Това каза пред БНР д-р Николай Болтаджиев, който вече е част от Надзорния съвет на НЗОК. Д-р Николай Болтаджиев е новият член на Надзорния съвет на..

публикувано на 23.05.24 в 14:57