Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО (ОБНОВЯВА СЕ)

12
Снимка: Румен Сарандев


Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той. 

59-годишният шофьор на лекия автомобил с варненска регистрация, който е претърпял инцидент на входа на Аксаково, сблъсквайки се с кола на НСО, е загинал. 

Двамата пострадали - мъж и жена, са настанени в болнични заведения, съобщиха от Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението". 

Бившият премиер не е пострадал при инцидента.

Случаят се разследва. 

Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. 

63-годишната жена е настанена в Окръжна болница със съчетана травма, все още се уточнява състоянието й, което към момента е тежко, с опасност за живота, в реанимация. 37-годишният шофьор на НСО е в същото болнично заведение, без сериозни наранявания. Той е в стабилно общо състояние, с травма на главата и крайниците, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на МБАЛ "Св. Анна". 

Инцидентът е възникнал около 17.30 часа днес. 

Временно движението по пътя II-29 Варна – Добрич в района на Аксаково, в посока Варна, е ограничено. Движението в посока Варна се пренасочва през общинската пътна мрежа на гр. Аксаково. Трафикът в посока Добрич не е ограничен и се регулира от "Пътна полиция". 

Старши комисар Андрей Ангелов, директор на Областната дирекция на МВР във Варна, съобщи, че инцидентът е възникнал преди град Аксаково, от второстепенен път, където втори автомобил не спира на знак стоп и се включва в пътното платно. Във втория автомобил са били мъж и жена на 60 и на 63 години. Жената е в тежко състояние, в болница, с множество травми, допълни ст. ком. Ангелов. 

По думите му става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство, в основния път за движение Варна-Добрич. 

Тепърва ще се правят процесуално-следствени действия, насам пътува военен следовател, допълни Ангелов. 

В автомобила на НСО са били четирима. Те са откарани в болнично заведение, включително и 37-годишният водач на автомобила, каза още ст. ком. Андрей Ангелов. Пътниците, по думите му, са в добро здравословно състояние.

"При нас са доведени и прегледани трима пациенти. Единият от тях е в реанимация. Другите са освободени за домашно лечение", съобщи по-късно пред медии д-р Маргарита Станкова от МБАЛ "Св. Анна".

Шофьорът на автомобила на НСО е с фрактура на предмишницата. Той не е хоспитализиран.

 В реанимация е жената на загиналия шофьор от другия автомобил. Тя има белодробен проблем в резултат на фрактура на ребрата

Кирил Петков изказа съболезнования на близките на шофьора, починал при пътния инцидент край Аксаково. 














Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.