Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде. 

Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си. 

Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова. 

Тя е разговаряла с него по телефона и се опитала да го убеди да се предаде, но той ѝ казал, че: "няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко". 

Мъжът е сам в къщата, твърди адвокатката.

Полицаи са обградили целия район. На мястото има и криминален психолог. Водят се преговори с осъдения.

Делото на Караджов се гледа за трети път от Върховния касационен съд. С днешното си решение върховните магистрати потвърдиха окончателно, че той е убил родителите си.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК прие решение, с което разпредели мандатите от евровота

Ц ентралната избирателна комисия при решението, с което разпредели мандатите между партиите, които участваха в евровота. ГЕРБ-СДС ще бъде представен от петима евродепутати, ДПС от трима, ПП-ДБ също от трима. И партия "Възраждане" изпраща трима депутати в Европейския парламент. БСП ще има двама евродепутати, а ИТН един. Откази и преференции:..

обновено на 13.06.24 в 01:56

Изплащат обезщетения на земеделците след големия пожар в Кипър

Площ от около 8000 декара е изпепелена от големия пожар в област Пафос в Кипър, който избухна в ранния следобед във вторник, показват първоначалните оценки на екологичната катастрофа. От днес започва подаването на декларации от засегнатите селскостопански производители за изплащане на компенсации, съобщи земеделското министерство. Оранжев код за..

публикувано на 13.06.24 в 01:32

Проблеми с водоснабдяването в Ямболско заради трайно засушаване

Трайното засушаване в района на Ямбол води до проблеми във водоснабдяването на десетки села в цялата област. Честите аварии и загубата на вода по остарялата водопроводна мрежа също са причина за спирането на водата към населените места. Ситуацията с водоподаването  е най-тревожна в община Стралджа.   Заместник-кметът Гроздан Иванов посочи,..

публикувано на 13.06.24 в 01:23

ЦИК установи над 8600 разлики в протоколите от вота за Европейски парламент

При повторната проверка на секционните протоколи от гласуването за Европейски парламент са установени над 8600 разлики в 2237 протокола. Несъответствията са между данните от първото въвеждане в изчислителните пунктове в Районните избирателни комисии, а после и в този в ЦИК.  С решение на комисията тези разлики са отстранени, а коректните данни за..

публикувано на 13.06.24 в 00:49

На Московската борса спират да работят с щатски долари и евро

От утре на Московската борса се прекратяват всякакви търгове с щатски долари и евро заради новите американски санкции. От Централната банка на Русия съобщиха, че фирмите и гражданите ще могат да продължат да купуват и продават долари и евро чрез търговските банки.  Както и че сметките им в чуждестранна валута ще останат непокътнати. Занапред..

публикувано на 12.06.24 в 23:09
Осама Хамдан

Осама Хамдан, "Хамас": Блинкън е "част от проблема, а не от решението" във войната в Газа

Високопоставеният представител на "Хамас" Осама Хамдан отрече палестинската групировка да е представила нови идеи за подкрепяното от САЩ предложение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, след като държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви по-рано днес, че тя е предложила множество промени, предаде Ройтерс. Хамдан, говорейки пред..

публикувано на 12.06.24 в 22:46
От градушката са пострадали прасковените насаждения - 12 юни 2024 г.

Буря с градушка нанесе щети в Сливенско

Буря, придружена с градушка, удари тази вечер Сливен и околните села. Градушката беше с големината от лешник до орех. По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките най-сериозно са ударени кв. "Речица", село Мечкарево и населени места от западната част на общината. Бурята остави без електричество част от източната част на вилната  зона на..

публикувано на 12.06.24 в 22:26