Завод на „Биовет“ АД в град Пещера

Заведоха иск срещу инициатора на подписка за референдум в Пещера

Преди месец граждански инициативен комитет в Пещера започна подписка за референдум , на който жителите по законен начин да се противопоставят на изграждането на депо за отпадъци в границите на града.  Инвестиционното намерение е на дъщерното дружество..

публикувано на 21.02.20 в 13:59
Башовишки печ

Спелеолози и жители на Орешец бранят пещера от близка кариера

Българското пещерно дружество огласи своята тревога за съдбата на пещерата Башовишки печ край гара Орешец, Видинско заради подновяване на работата на близка кариера за инертни материали. Ако българските институции останат глухи за проблема,..

публикувано на 20.02.20 в 13:13

Синдикатите: Хората по места не виждат бъдещето си в енергийния преход

Възелът в енергетиката си стои добре завързан, каза пред "Хоризонт" Александър Загоров от КТ "Подкрепа" в коментар по темата за Зелената сделка на Европейския съюз и бъдещето на въглищните централи. Според Загоров „ТЕЦ Марица изток – 2“ е..

публикувано на 19.02.20 в 09:30
Ученици от основното училище „Петко Славейков“ във Велико Търново.

Ден без пластмаса в училище във Велико Търново

300 ученици от основно училище „Петко Славейков“ във Велико Търново доказаха, че могат да учат без употребата на пластмасови изделия. Учебното заведение е първото в региона, което започна инициативи за ден без пластмаса. Децата замениха раниците..

публикувано на 14.02.20 в 14:30

Ще стане ли Драгоманското блато защитена територия

Природозащитници настояват Драгоманското блато да бъде обявено за защитена територия. Природният обект влиза в списъка на Конвенцията за влажните зони с международно значение , известна още като Рамсарската конвенция. Искането за нов статут на..

публикувано на 13.02.20 в 14:00

Дългосрочна стратегия за водата и намаляване на отпадъците - приоритети за Община Банско

Нужна е дългосрочна стратегия за водата и рязко намаляване на отпадъците, които се депонират в регионалните депа. Това е основен приоритет пред Община Банско, която ще запази водоемите и язовирите си и няма да ги дари на създаденото, но все още не..

публикувано на 10.02.20 в 16:00

Активисти на "Грийнпийс България" посрещнаха депутатите с аудиозаписи на силна кашлица

На влизане в Народното събрание депутатите бяха посрещнати от активисти на "Грийнпийс България", които искат мерки за по-чист въздух в България. Активистите бяха подготвили за народните представители с аудиозаписи на силна кашлица, за да припомнят, че..

обновено на 07.02.20 в 14:24
Витоша

Да качиш планината с АТВ - off-road или off-law

Въпреки забраната и ограниченията да се карат мотори и АТВ-та в национални и природни паркове, миналата неделя именно в границите на природния парк "Витоша" - над село Железница, няколко мотористи са разоравали туристическите пътеки с кросови..

публикувано на 05.02.20 в 13:15
Юлиан Попов

Юлиан Попов: Заплашват ни евросанкции заради „Марица-изток 2"

В петък парламентът задължи правителството да спаси на всяка цена държавната въглищна индустрия и да гарантира съществуването ѝ и след 2030 година. Това предизвика реакцията на екоорганизациите, според които Народното събрание връща енергийната..

публикувано на 03.02.20 в 13:43

Кметът на Карнобат: Горим вносен боклук, а не можем да управляваме нашия

„Харчим едни пари, за да почистваме нерегламентираните сметища и след месец те се създават на същото място нови“, разказа в предаването „Преди всички“ кметът на Карнобат Георги Димитров и член на УС на Националното сдружение на общините (НСОРБ)...

публикувано на 31.01.20 в 08:59