Веселин Марев: Във Великобритания закъсняха с мерките срещу заразата

Във Великобритания, която вече има над 55 000 заболели -  новите заразени  са 3643,  което е най-малкия брой за последните три дни. В Обединеното кралство за последните 24 часа са починали най-много хора от COVID-19 в Европа  - 786, като общият им брой..

публикувано на 12.04.20 в 16:30

Стоян Узунов: Отлагането на олимпиадата дава шанс на Ергюнал Сабри

Спортисти от целия свят останаха разочаровани от отлагането на най-голямото събитие, планирано за 2020 - олимпиадата в Токио. В Кърджали има едно момче, което мечтае да стигне до участие в такъв форум. Това е младата надежда на "Арда бокс", двукратният..

обновено на 12.04.20 в 15:59

Гюлсюм Али и Радо Иванов: Да бъдем "Щастливи и от малкото"

Пандемична обстановка, пусти улици и почти призрачни градове. Коронавирусът е тема номер едно, заради бързото му разпространение по света, заради безпрецедентните ситуации, заради масовата паника. КОВИД 19 даде отражение върху социалния живот на милиони..

публикувано на 11.04.20 в 17:00

д-р Момчилов: Ще продължим заедно напред по-силни

Българските стоматолози отбелязват днес своя професионален празник . Д-р Венци Момчилов е собственик на дентална клиника в Кърджали . Според него, в условията на извънредно положение и засилени епидемиологични мерки не се работи лесно, но на този..

публикувано на 11.04.20 в 15:26

Веселин Василев: В Дания хората са дисциплинирани, това органичава заразата

Дания е почти с размера на България по брой на населението - около 7 милиона души . Веселин Василев от Кърджали живее в столицата Копенхаген и работи като готвач. Как държавата посреща пандемията, какви мерки е предприело правителството, за да подкрепи..

обновено на 10.04.20 в 20:06

Христо Чобанов: Всички известни тенисисти показаха солидарност

И тенисът, както и всички други спортове, е спрял в условията на пандемия. Чуваме имената на световноизвестните звезди само свързани с благотворителни дейности. Пръв беше Роджър Федерер, който на 25 март обяви, че заедно със съпругата си Мирка даряват..

публикувано на 09.04.20 в 17:12

Панчо Благоев: В 70-милионен Тайланд има 12 починали от заразата

Панчо Благоев е познат на кърджалийци като музикант в първата българска кънтри група "Сплав" и като журналист в вестник "Нов живот". От няколко години живее в Банкок. Как коронавирусът пристига в Тайланд и какви са предпазните мерки, които въвежда..

публикувано на 09.04.20 в 11:59

Отец Дирайр Хадавян: Всеки друг може да се отрече от вярата си, но арменецът няма това право

Започна Страстната седмица за арменците. Как се провеждат литургиите предвид мерките за ограничаване на коронавируса в най-старата арменска църква в България - "Света Богородица" в Русе? Дали миряните имат опасения да влязат в храма на най-големия..

публикувано на 09.04.20 в 11:29

Волейболна Арда завърши шампионата в Суперлигата на 11 място

Волейболна Арда Кърджали приключи надпреварата в Суперлигата на 11 място. Това стана ясно след решение на УС на Федерацията волейболните шампионати да бъдат прекратени, заради извънредното положение в страната, свързано с разпространението на..

публикувано на 06.04.20 в 16:40

Кандидатстудентската кампания в Шуменския университет започна

Продължаваме поредицата от предавания насочени към кандидат-студентите от област Кърджали. Кой и как може да кандидатства в условия на извънредно положение, в което се намираме? След филиала на пловдивския университет "Любен Каравелов" в Кърджали и..

публикувано на 03.04.20 в 20:42

Педагожката Ивалина Хаджиевa със съвети как да ангажираме вниманието на децата

Вече повече от 20 дни, децата не посещават детските ясли и градини, а с извънредното положение стана и опасно да излизат навън. Тази изолация е трудна за нас възрастните,  какво остава за децата. В детската градина децата получават не само грижа,..

публикувано на 03.04.20 в 11:00

Отец Самуил Теодосиев: Ако се обърнем към сърцето си, и измолим прошка от Господ, може да променим всичко

Има ли блага вест в кризата с КОВИД-19. Виждайки ситуацията трудна, не бива да се вглеждаме прекомерно в смъртните случаи, смята отец Самуил Теодосиев. Защото тогава и душата ни ще бъде по-спокойна . Когато човекът е в стрес и притеснение,..

публикувано на 02.04.20 в 16:26

Туроператорът Михаела Кирчева: Малките фирми вероятно ще проявят повече гъвкавост в кризата

Как малките фирми в сферата на туризма с по няколко души самоосигуряващи се, ще понесат тежестта на мерките срещу КОВИД-19. Как се отразява ситуацията върху селския и алтернативен туризъм. Говоря с Михаела Кирчева , млад предприемач,..

публикувано на 02.04.20 в 14:38

Йорданка Гочева: Кампания 2020 ще е трудна, готвим се за старта

Близо 11 хиляди тютюнопроизводители трябва да бъдат обслужени от Областната дирекция "Земеделие" в Кърджали в Кампания 2020. По-голямата част от тях нямат компютърна грамотност и техника, с която да се регистрират и подадат своите заявления по интернет...

обновено на 30.03.20 в 17:26
Радослав Милев

Радослав Милев: Програмата за туризма е подготвена преди кризата, по-добре да не се приема

Обсъждането на програмата за развитие на туризма в общината трябва да се отложи за по-късна дата, според общинския съветник от "Демократична България" Радослав Милев. Чуйте в звуковия файл неговите аргументи: Радослав Милев: Според мен не е..

публикувано на 30.03.20 в 16:30

Георги Кючуков: Трябва да започнем разговор за компенсации на туристическия бизнес

Една от темите в дневния ред на сесията утре е свързана с развитието на туризма. Кметът Хасан Азис ще направи отчет за 2019, след което ще предложи програма за 2020. Общинският съветник Георги Кючуков от БСП коментира темата с туризма в звуковия файл:..

публикувано на 30.03.20 в 16:28
Юсеин Ахмед

Юсеин Ахмед: Сесията ще се проведе при всички мерки за безопасност

Как се провежда заседание на общински съвет в условия на извънредно положение и пандемия? Какви са важните въпроси, които не позволяват отлагането на сесията на общинския съвет в Кърджали? На тези и други въпроси отговоря председателят на общинския..

публикувано на 30.03.20 в 16:16

Инж. Георги Гачев: Моето изобретение ще даде безопасност и спокойствие на лекарите

Коронавирусът изправи пред най-голямо изпитание лекарите и медицинския персонал, който се сблъсква пряко със заразените и болните. Някои от медиците отказват да изпълняват задълженията си, тъй като не са сигурни в качествата на предпазните средства...

обновено на 30.03.20 в 10:42

В кварталните магазини няма презапасяване с продукти

След въведеното извънредно положение в страната, в кварталните магазини на Кърджали няма презапасяване с хранителни продукти. Магазините работят при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за..

публикувано на 27.03.20 в 13:05

Айдън Осман: Дезинфекцираме населени места веднага след дъждовете

В община Черноочене са взети необходимите мерки против разпространението на коронавируса КОВИД-19, твърди кметът на общината Айдън Осман . Спрени са някои автобусни линии, предвидена е дезинфекция на населени места. Администрацията е с..

публикувано на 27.03.20 в 12:44