Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рут Колева и SouthWick с общ концерт

Снимка: Архив
На 21-и октомври (петък) в Sofia Live Club ще можете да станете част от една нова идея и дори – нов тип мислене. Събитието ще е първо, но не и последно. Няма да видите просто концерт. Нито пък "общ проект". Нито "дует". Ще видите нов тип общуване на сцена, ново изразяване. Защото Ruth Koleva Live Band и SouthWick са новото поколение музиканти и хора. И, за тях хоризонтите са по-широки отпреди, а това си заслужава да се види. Ruth Koleva Live Band и SouthWick се обединяват, за да покажат, че съвременната българска музика е съвременна световна музика.

„SouthWick са повече фънк, аз съм повече соул, независимо от това, смесени двата стила правят една страхотна комбинация” – казва Рут. Не по-малко впечатляващи са и посланията, от които започва всичко: качествената музика в България се случва и главни отговорници за това са младите банди, за които няма граници – както в музиката, така и в мисленето. Доказателство за това е и фактът, че двете групи залагат на авторската си музика и сами работят за себе си.

По едно и също време излизат и двата нови сингъла, които вече се завъртат в радиоефира. „Pink Skies” е първият сингъл на SouthWick. Парчето има R’n’B звучене и разказва историята, която всеки е преживявал. Автор на музиката и текста е тромбониста Божидар Василев (TromBobby). Премиерата на видеоклипа, чийто режисьор и оператор е Добрин Кашавелов, ще се състои в Studio 5 на 13-и октомври (четвъртък) от 19 ч.

Новият сингъл на Рут се казва „Защо” и вече следва тенденцията да се превърне в поредния хит на певицата. Авторите на парчето са Rachel Row и KiNK, с които Рут работи постоянно. Видеоклипът към песента, която задава най-важния въпрос, ще е готов до края на месеца. На концерта в Sofia Live Club ще чуем песните от албума „Within Whispers”. Освен тях, Рут е подготвила и две чисто нови парчета, които ще представи за първи път – съвместна нейна композиция с холандския китарист Рори Ронде и песен на Филип Александров (Фи).

Съпортът на концерта също не е случаен – DJ Marten (Funk Da Disko) ще се погрижи нивото на емоции и забавление да не спадне нито за секунда.

Дали Ruth Koleva Live Band и SouthWick ще ни изненадат със съвместна песен предстои да разберем съвсем скоро.

/Е.А./
По публикацията работи: PR материали


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В празничното великденско издание на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Гостува ни журналистът, член на екипа на УНИЦЕФ и опероман Ивайло Спасов. Разговаряме на една от любимите ни теми – културен туризъм, а разказът му ни пренася на спектакъл на операта “Тоска“ от Пучини на..

обновено на 05.05.24 в 23:11
Виктория Бешлийска

Виктория Бешлийска: Ние много по-често се молим за нещо, отколкото да благодарим на Бога!

"Най-ярките ми спомени като дете са от празнуването на Великденските празници , както и Лазарицата от предната седмица, сподели за "Хоризонт" писателката Виктория Бешлийска . " По нашия плевенски край този празник е много тачен и обичан . Момичетата се обличат в носии, окичват се с цветя и лазаруват, което ще рече, че обикалят съседните къщи,..

публикувано на 05.05.24 в 16:55
д-р Елена Алекова

Читателите потъват в неповторимата поезия на Елена Алекова

Дошла само на 22 години от с. Мугла, след Института за учители в Смолян, Елена Алекова като цяло се установява в София, омъжва в София и живее тук и досега. Стихосбирката й "Сянка на ангел" / "Щрихи от София" е създавана от 1989 година досега, като през 2024 г. са написани само две стихотворения. Десетилетия любов, взиране в обикновения..

публикувано на 05.05.24 в 06:23
Jeremy? получават две първи награди от класацията БНР Топ 20 - за най-дълго задържала се под №1 песен в чарта и за песен с най-висок резултат от гласовете на слушателите на сайта top20.bnr.bg

Jeremy?, Миро, Б.Т.Р., Любо Киров и HRISI с награди от БНР Топ 20

Jeremy? са носителите на голямата награда на музикалната класация за българска поп и рок музика БНР Топ 20.  Те бяха отличени за "Най-дълго задържала се под №1 песен в класацията" на БНР. Bury me deep in love беше на върха в продължение на девет седмици. Столичният клуб "Строежа" беше домакин на церемонията по връчването на Годишните..

публикувано на 03.05.24 в 21:57
Мартин Пантелеев и Бернд Глемзер по време на репетиция

Софийската филхармония и Мартин Пантелеев възкресяват Владигерова симфония

На Велики четвъртък, 2 май, Софийската филхармония ще посрещне добре познати на състава и публиката музиканти - диригента Мартин Пантелеев и пианиста от Германия Бернд Глемзер, лауреат на клавирните конкурси „Рубинщайн", „Чайковски", „Бузони", ARD и др. Изявата в зала "България" комбинира две творби, които имат различен статус - любимия на мнозина..

публикувано на 02.05.24 в 11:27
Кръстопът – цената на избора

Деян Костов и Милена Ташкова вярват: Пътят към Господ е път към себе си и към другите

Пътят към Господ е път към себе си и към другите. В това са убедени  Деян Костов и Милена Ташкова. Те помогат на желаещите се да го извървят, оповавайки се на вярата и на творчеството. На  14 юни ще открият изложбата "Кръстопът – цената на избора“ в Националната базилика "Светото сърце" в Брюксел, Белгия.  Милена Ташкова и Деян Костов за цената..

публикувано на 01.05.24 в 19:02
Каталин Старейшинска

Каталин Старейшинска: Аз съм Антигона

"Последните години доста бързо преминавам от една роля в друга, това често ме пристеснява ...Справям ли се? Незнам, каза за БНР Каталин Старейшинска . Тя е млада и се е посветила на театъра. Изпълнява ролите си с дълбоко потапяне в образа . Взискателна е и е всеотдайна. Тя е актрисата от Малък градски театър "Зад канала" Каталин..

публикувано на 01.05.24 в 13:01