Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захари Карабашлиев: Родителите четат по-малко от децата си

Снимка: БГНЕС
В Седмицата на библиотеките говорим за книгите, разбира се. За да се развие желанието на българите да четат, трябва да се започне от най-младите. Поколението от края на 90-те години израсна в литературно затъмнение, в което нямаше книжарници, книги се продаваха по сергиите. Днешното поколение родители възпитава децата си различно от предишните, които им четяха книги, но за щастие, въпреки това, децата четат. Оказва се, че родителите всъщност четат по-малко от децата си, са думите на писателя Захари Карабашлиев.
Българските библиотеки са много по-различни от представите на онези, които не са ги посещавали от години, но за да станат видими за обществеността, е необходимо популяризиране на предлагания от тях наистина добър продукт, смятат Марчела Борисова от Столична библиотека и Ели Попова, директор на Българската библиотечно-информационна асоциация.
Ще чуете и предложенията на Захари Карабашлиев за това как библиотеките биха могли да предложат на читателите си точно това, от което те се нуждаят.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.