Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Несебър обсъждат придобиване на инфраструктурата на Слънчев бряг

Слънчев бряг
Снимка: Даниела Костадинова

Кметът на Несебър да започне преговори с правителството за придобиване на собствеността върху инфраструктурата на Слънчев бряг - този въпрос ще бъде обсъден на извънредна сесия в морския град днес.

Смесената собственост, при която държавата в лицето на едноименното акционерно дружество стопанисва източната част на комплекса, а общината – западната, води до редица неуредици. Това коментира хотелиерът и общински съветник в Несебър Венелин Ташев.

„Половината главна улица, която е между Слънчев бряг-Запад и Изток, улица Първа, половината е на държавата, половината е на общината и по тази причина виждате какво става - имаме един коларски път. Ние хотелиерите взимаме заеми, правим хотели, правим всичко луксозно, както трябва“.

След направена подписка Ташев инициира и извънредна сесия днес.

Не трябва да се прехвърли инфраструктурата на Слънчев бряг Изток към община Несебър, смята изпълнителният директор на акционерното дружество Златко Димитров.

„Безвъзмездно прехвърляне би нарушило интересите на акционерите - миноритарни и мажоритарни. Вие знаете, че има над 3500 акционери като физически и юридически лица и държавата“.

Извънредната сесия започва в 11 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изключителни мерки за сигурност преди Лигата на конференциите в Атина

Футболен празник при изключителни мерки за сигурност се подготвя в Атина. Над 5000 полицаи охраняват гръцката столица за финала на Лигата на конференциите между Олимпиакос и Фиорентина. Гръцките власти въведоха изключителни мерки за сигурност в Атина. С дронове и хеликоптери се охранява небето над гръцката столица. Забранено е движението..

публикувано на 29.05.24 в 09:54

Два екипа разследват катастрофата на Централна гара

Два екипа разследват сблъсъка на влаковете на Централна гара -следователи и  служители на БДЖ. Ако се установи, че машинистът на маневрения локомотив е виновен, той ще бъде отстранен от длъжност. Гвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака Според данните към момента на него му е прилошало, заяви пред БНТ инж. Венцислав Славков -..

публикувано на 29.05.24 в 09:53

Видеонаблюдение в реално време на изборите 2 в 1

На изборите на 9 юни ще има видеонаблюдение в реално време. Ще се заснеме и  преброяването на бюлетините, и съставянето на протоколите от секционните комисии. Централната избирателна комисия реши, че броенето започва след обявяване на края на изборния ден - с изключение на тези извън страната, в лечебните заведения, домовете за стари хора,..

публикувано на 29.05.24 в 09:48

С рекорд започва сезона фериботната линия Кипър - Гърция

С рекорд започва днес новият, трети сезон на морската пътническа линия Кипър - Гърция. Първият ферибот ще отплава по обед от най-голямото кипърско пристанище Лимасол за главното гръцко пристанище Пирея. Над 8500 резервации за пътувания с ферибота, от които 1750 за различни видове превозни средства, са направени досега, съобщиха ден преди..

публикувано на 29.05.24 в 09:43

Пострадалият при катастрофата на Централна гара е в стабилно състояние

Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше хоспитализиран в "Пирогов" след снощния инцидент на Централна гара - София. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Днес предстои диагностично уточняване на здравния му статус. Продължават закъсненията на влакове след вчерашната катастрофа в София Във вторник вечерта в..

публикувано на 29.05.24 в 09:42

Кардиолог: Следете щитовидната си жлеза!

"Понякога ние сме първите, които посрещаме пациенти с проблеми, свързани със сърцето, а се оказва, че източникът на този проблем е щитовидната жлеза ." Това каза в интервю за БНР кардиологът д-р Михаела Михайлова. " Сърцето реагира на всичко, което се случва в тялото . Минаваме по един чеклист, по който обследваме различни възможности...

публикувано на 29.05.24 в 09:31
Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара

Проф. Симеон Ананиев: Катастрофата на Централна гара се дължи на комплекс от грешки и непрофесионализъм

" Всяко едно нещо в железниците е разписано. Нашите правилници са написани с кръв. Моят апел е да се върнем към строгата дисциплина и безкомпромисното отношение ". Това призова от ефира на БНР проф. Симеон Ананиев - експерт в сферата на жп транспорта. Той коментира вчерашния инцидент на Централна гара в София, при който маневрен локомотив удари..

публикувано на 29.05.24 в 09:18