Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР утвърди цена от 71,08 лева/MWh на природния газ за февруари

Снимка: БГНЕС

КЕВР утвърди цената на природния газ за месец февруари - 71,08 лева/MWh - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. 

Утвърдената цена е с 8,4% по-ниска от цената на природния газ през месец януари, която беше в размер на 77,60 лева за мегават час, припомнят от енергийния регулатор. 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Димов

Освободиха апелативния прокурор на София

Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката на апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди с "личен почетен знак - златен" и 1500 лева за "проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".  По негово искане, Димов напуска и съдебната система. Преди гласуването той..

публикувано на 22.05.24 в 12:41
Кириакос Мицотакис

Атина пак предупреди Скопие за риска от международна изолация

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис отправи поредно предупреждение към Скопие за риск от международна изолация на страната като следствие от неизпълнение на Преспанския договор. В интервю днес пред телевизия "Опен" премиерът Мицотакис за пореден път предупреди Скопие, че европейският път на страната минава през пълно изпълнение на..

публикувано на 22.05.24 в 12:35

Голяма част от София остава без топла вода за няколко дни

Големи райони в София остават без топла вода за три дни. Причината – авария на колектор на основни съоръжения в ТЕЦ "София", съобщиха от "Топлофикация – София". Без топлоподаване ще бъдат сградите в карето бул. "История Славянобългарска", надлез "Надежда", бул. "Княгиня Мария-Луиза" - "Гарови жилища", бул. "Княгиня Мария-Луиза", ул. "Веслец",..

публикувано на 22.05.24 в 12:16
Пропалестинска демонстрация в Барселона, 20 януари 2024 г.

Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата Палестина

Норвегия, Испания и Ирландия обявиха, че ще признаят държавата Палестина на 28 май. В отговор израелското външно министерство заяви, че е наредило незабавно отзоваване на своите посланиците в Норвегия и Ирландия. По-рано в интервю за Си Ен Ен израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел не възнамерява да строи селища за еврейски заселници..

публикувано на 22.05.24 в 12:14

Пламен Тотев получава "Ловешки меч" на церемония тази вечер

В навечерието на 24 май на церемония довечера ще бъде връчена годишната награда в областта на културата "Ловешки меч". Тя се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Целта е да се стимулират изявите на творците и дейците в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, да се отдаде заслуженото внимание, обществена гласност и..

публикувано на 22.05.24 в 12:13

Симулация на Дунав: Сблъсък на два кораба и нефтен разлив

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 11:44

Доц. Атанас Банчев: Нивото на спазване на стандартите при преливане на кръв е много високо

Заключителния т  доклад от проведено обществено разследване на скандала със заразена кръв в Обединеното кралство направи шокиращи разкрития за прикриване на истината на най-високо равнище , освен печалната статистика за най-малко 3 000 жертви в резултат на заразявания при кръвопреливане. Разследването на случая с хиляди заразени с ХИВ и..

публикувано на 22.05.24 в 11:35