Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илхан Кючюк: Там, където е Лили Иванова, е България

В Брюксел очакват концерт на Лили Иванова на 6 март

| Интервю
Лили Иванова
Снимка: Ани Петрова

"Там, където е Лили Иванова, е България. Двете неща вървят ръка за ръка".

Това заяви пред БНР евродепутатът Илхан Кючюк, който е организатор и патрон на концерта на Лили Иванова на 6 март в Брюксел. Той очаква публика не само от страната, но и от Германия и Нидерландия. Концертът ще бъде в една от емблематичните европейски зали.

Има огромен интерес от страна на българската общност, посочи Кючюк. Той очаква на концерта да присъства и голяма част от дипломатическия корпус, както и политици от други държави.

"Поканил съм представители и посланиците от държавите от Западните Балкани, също и посланици на други държави, където Лили Иванова е позната".

В предаването "Преди всички" Кючюк отбеляза, че освен концерта ще има и други съпътстващи събития, като едно от тях е приемът ѝ в голямата община на Брюксел, където тя ще получи почести. "Белгийската страна проявява голям интерес към нейната личност и фондацията, която представлява Лили Иванова. От там започна и цялата идея – да организираме нейното идване в Брюксел", обясни той.

Интервюто на Ангелина Пискова с Илхан Кючюк чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавна опера Русе

Изложение "Уикенд туризъм" в Русе до събота

19-о издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм" беше открито официално днес. То ще продължи до съботния ден, а в програмата са включени атракции и забавления за посетителите.  Форумът се организира със съдействието на Министерството на туризма и в него участват над 120 занаятчии от цялата страна и представители на 44 туристически..

публикувано на 16.05.24 в 17:23
Борислав Сарафов

Сарафов е изпратил до НС доклад за съдебния инспектор Александър Мумджиев

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов изпрати в Народното събрание доклад на Районната прокуратура във Враца с данни за "непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение" на члена на Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев. То е адресирано до заместник-председателя на 49-ия парламент Росица..

публикувано на 16.05.24 в 17:05
Петър Карабоев

Петър Карабоев: Въпросът в Словакия е как е допуснато създаването на такава среда на омраза

Въпросът в Словакия е как е било допуснато да се създаде такава среда на омраза.   Това каза пред БНР журналистът Петър Карабоев, заместник-главен редактор на сайта "Дневник". Фицо е стабилизиран, но състоянието му е "много сериозно" Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо Днес се появи декларация на словашки медии, главните им..

публикувано на 16.05.24 в 17:03

Страни от ЕС настояват за по-облекчено прехвърляне на мигранти без документи към трети страни

15 страни членки, сред които и България, изпратиха писмо до Европейската комисия, в което настояват да се облекчи прехвърлянето на мигранти без документи към трети страни.  Това става, след като тази седмица Съветът на ЕС окончателно гласува пакта за миграцията и убежището и по-малко от месец преди изборите за Европейски парламент, за който..

публикувано на 16.05.24 в 17:00

Волфганг Шюсел: Реалистично е до края на годината Австрия да вдигне шенгенското вето

До края на годината е напълно реалистично Австрия да вдигне шенгенското вето, прогнозира в интервю за БНР бившият канцлер на Австрия Волфганг Шюсел. Австрия няма да бърза с решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенген "Страните от Централна и Източна Европа заслужават по-голямо внимание", каза още той:  "Крайно време е..

публикувано на 16.05.24 в 16:48

Директорът на "Здравната инвестиционна компания за детска болница" Николай Борисов е освободен

Директорът на "Здравната инвестиционна компания за детска болница" Николай Борисов е освободен, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Мотив за решението на ресорния министър са данни от извършения в дружеството вътрешен одит и доклад, свързан с изпълнението на решението за ускорено изграждане на Националната детска болница...

публикувано на 16.05.24 в 16:43

Радев нарече културни дейци "неделима част от духовната мощ на България"

Един от създателите на легендарната рок група ФСБ Константин Цеков и народната певица Калинка Згурова получиха Почетния знак на президента. В навечерието на 24 май държавният глава удостои с отличието утвърдени имена в областта на културата и изкуството.  "Ние ще се раздаваме, докато дишаме, за културата на България" Думите са на..

публикувано на 16.05.24 в 16:38