Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията откри ракети и бомбички при претърсването на стадион "Васил Левски"

Снимка: Добромир Видев

Ракети, димки, гранати, предполагаемо самоделни взривни устройства с дистанционно взривяване са били открити пред мача „Левски“ –ЦСКА в София. Главен инспектор Иван Георгиев от СДВР каза, че част от нещата са били открити около стадиона, а част – вътре, въпреки камерите, които има в района. Тепърва ще се изясняват кой ги е оставил, каза Георгиев. И отбеляза, че не е била спазена уговорката да не се носи пиротехника.

Установено е, че някои камери на стадиона са били изключени, поради което не може да се установи как са внесени въпросните пиротехнически изделия.


От МВР дадоха импровизиран брифинг на пистата на Националния стадион, като признаха, че са изненадани от количеството на откритите ракети и бомбички.

Главен инспектор Иван Георгиев

"От това, което виждаме, спокойно може да гледаме заря едно полувреме. Видяхме призивите на клубовете, но виждате колко са съобразили с това нещо", каза пред журналистите главен инспектор Иван Георгиев, който е началник на сектор "Масови мероприятия" към СДВР.
"Доста мощни самоделни взривни устройства, колегите от СОБТ ги иззеха. Тази сутрин пет от камерите на Националния стадион наистина не работят. Камери, които са към системата, не са преглеждани, трябва ни технологично време. Изненада ни количеството на внесените материали", каза още Георгиев.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипър ще постигне 100% покритие с оптични влакна до края на 2025 г.

Кипър ще стане първата страна в Европа, която ще покрие 100% населението си с високоскоростни връзки с оптични влакна. Тази цел се очаква да бъде постигната със започващия проект за разширяване на мрежата със свръхвисок капацитет, който трябва да бъде изпълнен до края на 2025 г., обявиха от правителството. С новия мащабен проект в целия Кипър,..

публикувано на 15.05.24 в 05:27
Президентът на Русия Владимир Путин

Владимир Путин подкрепя плана на Китай за конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин е заявил в интервю за агенция "Синхуа", че подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на украинската криза. Пекин има цялостно разбиране за факторите, което стоят зад кризата, посочил Путин пред китайската държавна информационна агенция. Москва остава отворена за диалог и преговори за разрешаване на конфликта, който..

публикувано на 15.05.24 в 05:22
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

Напрежение между Кипър и Ливан заради незаконната миграция

Правителството в Никозия призова във вторник Бейрут да спазва поетите към Европейския съюз ангажименти за справяне с незаконната миграция.  Новото напрежение между двете страни бе предизвикано от искането на водача на "Хизбула" Хасан Насрала ливанските власти да пуснат лодките със сирийски мигранти към Кипър. Лидерът на мощното ливанско шиитско движение..

публикувано на 15.05.24 в 05:15
Блинкън в Киев на 14 май 2024 г.

САЩ ще използват руските активи под своя юрисдикция за възстановяване на Украйна

Съединените щати ще използват руските активи под американска юрисдикция за възстановяването на Украйна, стана ясно от изказване на американския държавен секретар Антъни Блинкън при днешното му посещение в Киев, съобщиха АФП и Ройтерс. Блинкън: Помощта идва в този сложен момент за Киев Улични боеве в град Вовчанск, североизточно от Харков..

публикувано на 14.05.24 в 22:48
Георги Гвоздейков

Гвоздейков: Предстои подписване на колективен договор в БДЖ

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков изрази надежда да не се стига до ескалация на напрежението в БДЖ.  Синдикатът на железничарите към КНСБ поиска по-рано оставката на ръководството на Националната компания "Железопътна инфраструктура" като го обвини в некомпетентност при преговорите за нов колективен трудов договор: "Общо взето..

публикувано на 14.05.24 в 22:10

Съдът отмени решението, което бяха повишени цените на таксиметровите услуги в Благоевград

Административен съд-Благоевград отмени решение на Общинския съвет в областния център от миналата година, с което бяха повишени цените на таксиметровите услуги. Според съда местните законодатели са допуснали две съществени нарушения, а собственикът на една от фирмите за таксиметрови превози твърди, че с решението си Общинският съвет е осигурил..

публикувано на 14.05.24 в 21:50

Над 203 млн. евро е бюджетът за земеделците по т. нар. "еко схеми"

817 млн. евро е бюджетът за директни плащания за тазгодишната кампания. Над 200 млн. от тях са за т. нар "еко схеми", свързани с опазването на околната среда , климата и хуманното отношение към животните. Това стана ясно в рамките на информационната кампания, която агроведомството започна сред фермерите, за да им разясни промените в директните..

публикувано на 14.05.24 в 21:23