Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Hekurudhat do të lehtësojnë trafikun në kufirin bullgaro-turk

Foto: BGNES

Që nga data 26 mars me tren midis Bullgarisë dhe Turqisë do të transportohen rimorkiot e afro 60 – 80 kamionëve në të dy drejtimet. Ministria e Transportit zhvillon bisedime me transportuesit hekurudhorë të blejnë më shumë vagonë me të cilët çdo ditë të transportohen rimorkiot e më shumë kamionëve. Në këtë mënyrë do të evitohet grumbullimi i kamionëve në kufirin me Turqinë.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita 33

Masa të jashtëzakonshme gjatë kremtimit të Pashkëve për shkak të Covid-19 Shërbesat në Pashkët do të zhvillohen jashtë kishave. Priftërinjtë do të mbajnë mjete mbrojtjes personale. “U bëj thirrje bullgarëve që të mos shkojnë tani në kishë. Le të..

botuar më 20-04-09 8.40.MD

Masa për ndihmë të kulturës

Ministri i kulturës Boill Banov në një konferencë video me homologët e tij nga BE shkëmbeu informacion për llojet e ndihmës në fushën e kulturës dhe paraqiti masat bullgare. Sipas tyre krijuesit mund të marrin nga 3 rroga minimale, kredi pa kamatë me..

botuar më 20-04-09 8.09.MD

Katolikët në Bullgari po përgatiten për Pashkët

Për herë të parë kremtimi i festës më të madhe të krishtere e cila sivjet për katolikët bie më 11 dhe 12 prill, do të kryhet me kufizime për besimtarët, tha prifti Rumen nga kisha “Shën Kryeengjëlli Mihaill” në qytetin Rakovski. Në këtë qytet është bashkia..

botuar më 20-04-09 7.51.MD