Turoperatorët konstatojnë interes të rritur ndaj Bullgarisë megjithë pandeminë

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova pret që stina verore turistike në Bullgari të fillojë më 1 korrik. Këtë e parashikon skenari optimist për sektorin, duke pasur parasysh pandeminë e Covid-19. Ku dhe si mund të pushojmë këtë verë? Të gjithë..

botuar më 20-04-30 2.09.MD

Masa për shpëtimin e stinës verore turistike në Bullgari

Në kushtet e pandemisë së Covid-19 turizmi është ndër sektorët me humbje më serioze ekonomike. Për rimëkëmbjen e tij do të jenë të domosdoshëm muaj të tërë me radhë. Situata e ndërlikuar epidemiologjike dhe ekonomike, si dhe paqartësia kur..

botuar më 20-04-28 2.13.MD

Kështjella antike Tuida në qytetin Sliven i përshtatet jetës së njerëzve

Qyteti Sliven njihet si qyteti i 100 vojvodëve. Ky vendbanim i Bullgarisë Juglindore ofron shumë fenomene interesante të cilat turistët mund të vizitojnë. Një nga objektet më tërheqëse është kështjella Tuida e cila ekzistonte këtu që në epokat e..

botuar më 20-03-29 11.25.PD

Shëtitjet virtuale – turizëm në kohën e COVID-19

Në kushtet e COVID-19 shumë muze dhe galeri ofrojnë shëtitje virtuale në faqen e tyre të internetit, që të mund të njihen “vizituesit” me koleksionet e tyre të pasura prej pikturash dhe artefaktesh derisa të jenë të mbyllur mes katër mureve pa pasur..

botuar më 20-03-27 10.56.PD

Kisha Shën Gjergji në fshatin Oreshevec - një destinacion i shkëlqyer për turizëm pelegrinazhi

Pavarësisht dhe me një paraqitje modeste, kisha “Shën Gjergji” në fshatin Oreshevec, në rrethin e qytetit Bellogradçik, tanimë dy shekuj me radhë i jep dritë secilit që ka kaluar pragun e kishës. Nga muret dhe nga kupola e kishës fytyrat e shenjtorëve..

botuar më 20-03-22 11.25.PD

Një udhërrëfyes virtual i çon turistët në Muzeun Arkeologjik të Hisarjës

Qyteti Hisarja është një vendpushim i cili tërheq turistë gjatë tërë vitit. Kjo i detyrohet klimës së mirë, burimeve mjekësore minerale dhe objekteve arkeologjike, të cilat janë konservuar shumë mirë. Këtu mund të shihet muri fortifikues i ruajtur më..

botuar më 20-03-16 12.25.MD

Çezma e Lumturisë

Jo larg fshatit Bosnek, që ndodhet nja 40 kilometra larg kryeqytetit ka një burim çudibërës. Ai njihet si “Çezma e Lumturisë”. Udhëtari osman Evlija Çelebi i dha çezmës këtë emër. Uji derdhet me intervale nga goja e një krokodili prej guri...

botuar më 20-03-08 11.10.PD

Konakët Agushevi – një kala pa analog në Gadishullin Ballkanik

Konakët e Agushevos janë një ansambël i jashtëzakonshëm prej godinave të banimit dhe ndërtesave agrare, të cilët përbëjnë kalanë më të madhe të fiseve të tipit mesjetar në malin Rodope. Gjenden në qendrën e fshatit Mogilica, në bregdetin e pjerrët..

botuar më 20-03-07 11.25.PD

Qyteti autentik dhe kolorit Razllog tërheq me festivalet dhe me kuzhinën vendase

Vetëm 6 kilometra  nga vendpushimi më i vizituar gjatë periudhës së dimrit - Bansko, gjendet qyteti Razllog. I vendosur në kufirin midis tri maleve - Rilla, Pirin dhe Rodopet, qyteza përbën një vend të qetë për pushim gjatë gjithë vitit. Turistëve..

botuar më 20-03-05 12.42.MD

“Zemra e gjelbër e Bullgarisë” bëhet marka e mbrojtur e vendpushimit malor Çepellare

Pushimorja malore Çepellare që tani e tutje do të prezantohet si një destinacion turistik për tërë vitin me markën e mbrojtur “Zemra e gjelbër e Bullgari së”. Ky vendpushim malor gërsheton kushte të mrekullueshme për shërim klimatik me lloje..

botuar më 20-03-01 10.35.PD