Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banja Mbretërore në Banjka shkëlqen në pamjen e saj autentike

Foto: BGNES

Godina emblematike e Banjës Minerale në Bankja së shpejti do të hapë dyer për vizituesit e saj. Ajo ka një histori mbi 100 vjeçare, ndërsa ndërtimi i saj ka filluar që në vitin e largët 1907, nën udhëheqjen e arkitektit të njohur gjerman Karl Hoheder (1854-1917). Për katër vjet vepra arkitekturore është përfunduar krejtësisht dhe banja fillon të presë vizituesit e parë.

Rinovimi i ndërtesës filloi në vitin 2018, ndërsa salla qendrore e pushimit dhe dhoma me pishinën autentike janë restauruar plotësisht. Për rimëkëmbjen e tyre janë përdorur fotografi të vjetra të dhomave, ndërsa një prodhues bullgar i fajancës arriti të prodhojë pllakat me ngjyrën e njëjtë dhe një kafene moderne të stilit të Vjenës.

Më shumë nga rubrika

Do të kremtojmë me modesti por me dinjitet Ditën e Poetit Revolucionar Hristo Botevit

Mbushen 144 vjet nga sakrifica e poetit dhe revolucionar bullgar Hristo Botev dhe çetës së tij dhe nga marshimi i tyre nga qyteti danubian Kozolloduj deri në malin Vraçanski Ballkan. Kujtimi për ngjarjet historike i cili gjatë viteve u shndërrua në..

botuar më 20-06-02 6.00.PD

Për “online” - fëmijët dhe leximin

Përveç se është një festë kushtuar fëmijëve 1 qershori vë fillimin e muajve të shkujdesur të pushimeve verore për nxënësit më të vegjël – nga klasa e parë deri në klasën e tretë. Megjithëse lojërat janë shumë të rëndësishme në jetën e fëmijëve, pas..

botuar më 20-06-01 2.54.MD

Po pritet një rendiment i mirë i qershive në Kjustendill

Qershitë e shkëlqyera nga qyteti Kjustendill tashmë transportohen për në tregjet e të gjithë vendit tonë. Masa të dyfishuara të sigurisë për shkak të pandemisë ka si në kopshtet frutore ashtu dhe gjatë transportimit të frutave. Mbase nuk ka bullgar, i..

botuar më 20-06-01 11.17.PD