Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 12 юни – светът е футбол!

БНР Новини
Светослав Костов, Георги Филипов и Страхил Делийски обсъждат Мондиал 2014 в студиото на предаването
Снимка: БНР




За футболните фенове днешният ден е повече от специален, тъй като довечера на новия стадион в Сао Пауло се открива двайстото поред издание на Световното първенство по футбол. Домакините от Бразилия са решени да спечелят Мондиала за шести път, въпреки сериозните съперници, с които ще им се наложи да се преборят. Анализаторите казват, че сериозни шансове за победа имат и отборите на Аржентина, Германия, Испания и Уругвай, а когато става въпрос за футбол никой не бива да отписва тимовете на Англия и Италия.
Как ще се развият събитията на първенството тепърва предстои да разберем, но в негова чест решихме днешната ни дискусионна тема да е посветена на царя на спортовете – Футбола! Чуйте в звуковия файл какви са очакванията за първенството на спортните журналисти Светослав Костов (БНР) и Георги Филипов (в. „Дневник“ и в. „Капитал“) и на политолога Страхил Делийски (запален футболен фен), споделени в „Нашият ден“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29