Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЗО призова Китай да даде повече информация за началото на Covid-19

Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация призова Пекин да предложи повече информация за произхода на Covid-19 и е готов да изпрати втори екип, който да проучи въпроса, съобщи "Файненшъл таймс".

Тедрос Аданом Гебрейесус от месеци настоява Китай да сподели своята информация за произхода на Covid-19

Вирусът е идентифициран за първи път в китайския град Ухан през декември 2019 г., като мнозина заподозряха, че е тръгнал от пазара за животни в града, преди да се разпространи по целия свят и да доведе до смъртта на  7 милиона души.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русия планира учение с използване на тактическо ядрено оръжие

Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще включва отработване на употребата тактически ядрени оръжия, предадоха АФП и Ройтерс, като цитират руското министерството на отбраната. Министерството уточни, че учението е наредено от президента Владимир Путин. То ще провери готовността на нестратегическите ядрени сили за изпълнение на..

публикувано на 06.05.24 в 11:53
Протестна акция по повод визитата на Си Цзинпин във Франция.

Си Цзинпин разговаря в Париж с Макрон и Фон дер Лайен

Китайският президент Си Цзинпин е от снощи на официално държавно посещение във Франция в рамките на европейска обиколка, в който ще посети и Сърбия, и Унгария. Днес той ще разговаря с френския президент Еманюел Макрон. Тържествена церемония за афиширане на френско-китайското приятелство и тежки дипломатически разговори - това предстои днес в..

публикувано на 06.05.24 в 11:45
Снимката е илюстративна, архив.

Гърция: Тежки травми след инциденти с пиратки

Неспазване на забраната за използване на пиратки доведе до тежки травми в Гърция. Въпреки нареждането на полицията да не се използват пиратки на много места в Гърция продължава тази традиция, която винаги води до тежки инциденти. В област Атика пострадалите са петима души. Има инциденти също и на остров Крит, където пиратка избухна в..

публикувано на 06.05.24 в 11:36

Как полигонът "Ново село" промени икономиката на района?

От 1962 година съществува полигонът "Ново село". От близо 20 години на него правят учения американски и български военни, а в последните години и батальонната бойна група на НАТО, която е дислоцирана у нас.  Колкото хора, толкова и мнения за това как за 20 години е била променена икономиката на района, след като от 2001 година полигонът..

публикувано на 06.05.24 в 11:35
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел

ЕС може да финансира производство на оръжие в Украйна

Над 140 фирми от 25 страни участват в започналия днес форум за укрепването на сътрудничеството в отбранителната индустрия между ЕС и Украйна в Брюксел, съобщи на влизане върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.  Той каза, че един от вариантите, които ще бъдат дебатирани, е, производство на оръжия в самата Украйна с..

публикувано на 06.05.24 в 11:22

Никола Лалов: Реконструкцията за Ф-16 на авиобаза "Граф Игнатиево" закъснява

Българската армията е изправена пред много предизвикателства и то, когато има война на 300 км от нас. Най-сериозният е недокомплектът. Сред другите е технологичният . Все още разчитаме на съветско въоръжение. Това са двата най- важни въпроса. Това коментира в интервю пред БНР Никола Лалов, военен репортер от "Медиапул".  "В..

публикувано на 06.05.24 в 11:18

Румен Радев: В момент на кризи, войни и несигурност не можем да неглижираме армията

Пред Паметника на Незнайния воин в София се състоя тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. Водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин за Деня на храбростта В ритуала участва и президентът Румен Радев, който коментира пред журналисти..

публикувано на 06.05.24 в 11:13