Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама пешеходци пострадаха на пешеходни пътеки в Перник

Снимка: Радио Шумен

Двама пешеходци са пострадали в Перник, след като са били блъснати от автомобили на пешеходни пътеки. Пътно-транспортните произшествия са от 29 март, съобщиха от полицията. 

Пострадалите са жена на 55 години и 71-годишен мъж. Двамата са с множество травматични увреждания. 

Инцидентите са станали на пешеходни пътеки на една от най-натоварените улици в Перник – „Св. св. Кирил и Методий” и на кръстовището на улиците „Искър“ и „Кракра“. 

 Извършени са огледи на местопроизшествията и са образувани досъдебни производства под надзора на прокуратурата. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Деян Колев

"Амалипе" в опит да мотивира хората да гласуват и да не продават гласа си

Център "Амалипе" и активни младежи организират дебат с представители на парламентарно представените партии, които ще вземат участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент. На дебатите ще представят и обсъдят ангажименти по отношение на младежките политики и политиките за равенство , включване и участие на ромите и други уязвими..

публикувано на 15.05.24 в 08:16

В Каварна обсъждат проект за добив на газ в румънската част на Черно море

Публично обсъждане за проект за добив на газ в румънската част на Черно море ще се проведе днес в Каварна. Проектът е предвидено да бъде изграден в близост до българските териториални води и се състои от два кладенеца, които трябва да бъдат пробити на морското дъно.  В общественото обсъждане днес участие се очаква да вземат представители на..

публикувано на 15.05.24 в 08:09

ЮЗУ е домакин на среща-дискусия за 20-годишнината от членството на България в НАТО

Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград е домакин на среща-дискусия, посветена на 20-годишнината  от членството на България в НАТО. Гост-лектори ще бъдат Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи и доц. д-р Велизар Шаламанов, директор "Развитие на способностите" в Атлантическия..

публикувано на 15.05.24 в 07:57
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Форум представя напредъка на България в процеса на присъединяване към ОИСР

Форум в София ще представи напредъка на България в процеса на присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Български и международни експерти, представители на бизнеса и правителството ще обсъждат регулациите за развитието на инвестиционния и финансов климат в страната. Организатори на събитието са асоциация..

публикувано на 15.05.24 в 07:50

Започва приемът на заявления за Натура 2000

От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две от интервенциите, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието  - "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ и "Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“. По интервенцията "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“..

публикувано на 15.05.24 в 07:47

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град Рафах в южния край на Ивицата Газа, където са намерили подслон повече от половин милион души, принудително напуснали други части на анклава. Близо 450 000 палестинци са били прокудени от Рафах в последната седмица Израелският военен говорител Даниел Хагари съобщи, че израелските..

публикувано на 15.05.24 в 07:43

СБЖ с концерт: 180 години печат и 130 г. журналистическо движение

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) организира тържествен концерт по случай 180-годишнината от зараждането на българския периодичен печат и 130-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение в България. Концертът ще бъде от 18 часа в Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов“. Събитието ще е под патронажа на президента..

публикувано на 15.05.24 в 07:43