Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК започва прием на документи за НПО наблюдатели на изборите

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия ще започне да приема от 25 април документи за регистрация на български неправителствени организации (НПО), желаещи да участват с наблюдатели в изборите за българските евродепутати и за народни представители.

Крайният срок е до 12.00 часа на 8-и юни, уточняват от ЦИК. 

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков и Христо Иванов в пленарната зала на парламента, 15 юни 2023 г.

ПП-ДБ внася сигнал до ДАНС за проверка на разрешението за частна детска болница

"Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор“, посочват от пресцентъра на ПП-ДБ в прессъобщение до медиите по повод решението на Министерски..

публикувано на 01.05.24 в 14:44

Напрежение сред протестиращите в Калифорнийския университет в Лос Анджелис

До напрежение се стигна между пропалестински и произраелски протестиращи в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Зам.-кметът на града съобщи в социалната мрежа Х, че университетът е извикал полиция. Група контрадемонстранти са се опитали да съборят палатковия лагер на пропалестинските протестиращи в кампуса на Калифорнийския университет. Полицията..

публикувано на 01.05.24 в 14:05

Десетки задържани в Турция след забрана на първомайските митинги на площад Таксим в Истанбул

Турската полиция задържа десетки протестиращи, които се опитваха да съборят барикадите в различни квартали на Истанбул, след като властите забраниха първомайските митинги на централния площад Таксим в града, предаде Ройтерс.  В квартал Бешикташ полицията задържа най-малко 30 леви протестиращи, които крещяха "Таксим не може да бъде забранен",..

публикувано на 01.05.24 в 13:56
Мемориална музейна зала 2

Марио Шуптов: Перущица има огромен принос за Априлското въстание

Перущица има огромен принос за Априлското въстание със своята 9-дневна борба. Това разказа пред БНР Марио Шуптов, уредник на Историческия музей в Перущица "Въстаниците са позиционирани на шест места. Планът е бил за кръгова отбрана, за да се спечили време преди да дойде Хвърковатата чета на Бенковски. В последствие се оказва, че не се..

публикувано на 01.05.24 в 13:49

Столицата на Четвърти революционен окръг - Панагюрище, събра българи от цялата страна

България отбелязва 148 години от Априлското въстание.   Днес столицата на Четвърти революционен окръг - Панагюрище, събра българи от цялата страна , за да се потопят във възрожденската атмосфера на този бунтовен град. " Много важна част от нашата история . Благодарение на това въстание сме се освободили. Идваме всяка година по това време"...

публикувано на 01.05.24 в 13:45
Така ще изглежда атракционният парк при Крепостта Хисарлъка над Кюстендил
Макет: Община Кюстендил

Правят атракционен парк край Хисарлъка в Кюстендил

Атракционен парк в долната част на хълма Хисарлъка ще изгради общината в Кюстендил, обяви кметът инж. Огнян Атанасов. Финансирането ще е с проект по Програмата за трансгранично сътрудничество е вече е одобрен на първи етап. Предвижда се новата атракция за жителите и гостите на града да бъде изградена в долната част на крепост "Хисарлъка“..

публикувано на 01.05.24 в 13:41

Жена и дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7-годишно дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал около 10.30 часа в дома им, когато жената включила газов котлон.  Последвала експлозия, след която възрастната жена е успяла да изведе детето от помещението.  Пострадалите са откарани в болницата.  Детето е с 35 процента изгаряне по крайниците и..

публикувано на 01.05.24 в 13:33