Панорама на детското творчество в къща музей "Зл. Бояджиев"

„Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев през детските очи – 2024“  стартира  в къща музей "Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея. Инициативата е на Сдружение „Духовно огледало“ и е..

публикувано на 31.05.24 в 06:27

Екатерина Костова и Илия Михайлов с награди от ДПП

Екатерина Костова грабна наградата за поезия, а Илия Михайлов – за проза.   Отличията се връчват от Дружеството на пловдивските писатели, което възстанови традицията да награждава свои членове за издадени през миналата година творби...

публикувано на 30.05.24 в 21:47

Пловдив има нов mobile app за културното наследство

Пуснато е новото мобилно приложение „АртиФакт Пловдив“ (ART&FACT PLOVDIV). То е създадено по проекта на община Пловдив „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Приложението е на..

публикувано на 30.05.24 в 11:52

Започва фестивалът "Черната кутия"

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов ще даде началото на 18-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц  „Черната кутия“.  Събитието продължава до 14 юни. В програмата са включени..

обновено на 30.05.24 в 11:31

„Малката Мелпомена“ събира млади театрали

Третото издание на Националния младежки театрален фестивал „Малката Мелпомена“ стартира  в Пловдив. Инициативата, която продължава пет дни, е на Театър АПАРТ и се провежда в залата на театъра на пл. „Съединение“№3. Участие са заявили..

обновено на 30.05.24 в 11:31

Вагнеров спектакъл ще звучи на Международния камерен фестивал

Камерен Вагнеров спектакъл ще звучи тази вечер в 60-то юбилейно издание на Международния камерен фестивал Пловдив. Музикалното събитие ще се проведе в концертна зала АМТИИ, начало: 19:30 ч. Гостите са от Австрия: Томас Вайнхапел - баритон;..

публикувано на 30.05.24 в 09:45

Дружеството на пловдивските писатели връчва награди

Дружеството на пловдивските писатели възстановява традицията да награждава свои членове за издадени през миналата година творби. Церемонията ще бъде в Късноантичната сграда Ейрене (бившия Културен център Тракарт).  Литературният критик Емилия..

публикувано на 30.05.24 в 07:20

Предстои „Пловдив представя: Балканските оркестри“

Два фестивални дни и четири концерта обещават организаторите на  най-новият проект в Културния календар на Община Пловдив  „Пловдив представя: Балканските оркестри“  . На форума ще се изявят  четири духови оркестъра, което е в основата на идеята..

публикувано на 29.05.24 в 14:40

190 годишната си история празнува Арменското училище в Пловдив

С грандиозен концерт - спектакъл, на сцената на Античния театър, Основно училище "Виктория и Крикор Тютюнджян“ празнува своята 190-годишнина.  Като институция, Арменското училище съществува от 1834 г. Повече от столетие то се е помещавало в различни..

обновено на 29.05.24 в 14:20

"Плодовете зреят нощем" - новата книга на Неда Антонова

През април излезе дългоочакваната нова книга на Неда Антонова - " Плодовете зреят нощем ". Писателката проведе редица срещи с читатели, на които те са поставяли въпроси за асистираната репродукция и за написването на романа. Предстоят премиери в..

публикувано на 29.05.24 в 07:00