Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


ТИЗ предлага лек за "икономическата" карантина

„Адекватни са мерките на държавата за бизнеса в условията на извънредното положение“ – заяви в интервю за Радио Пловдив основателят на „Тракия Икономическа зона“ Пламен Панчев. Според него сега е най-важното да се подобри логистиката, за да..

публикувано на 27.03.20 в 16:28

"Колодрума" е напълно оборудван да приеме болни с коронавирус

"Колодрума" е напълно оборудван за прием на болни от Ковид-19. Осигурени са паравани за всяко едно легло в залата, съобщи днес кметът на Пловдив Здравко Димитров.  Той припомни, че в залата са поставени 300 легла от военните само за един ден. Към тях..

обновено на 27.03.20 в 16:00

Мярката 60/40 трябва спешно да се приложи

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава днес онлайн по повод изплащането на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.   Предложенията на синдикатите за справянето с извънредната..

публикувано на 27.03.20 в 15:15

Животът продължава "Ден след ден"

Четири са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив - 50-годишен мъж, настанен в болница "Свети Пантелеймон", две жени на 56 и 58 години, както и мъж на 62 години. Така болните от коронавирус в Пловдив вече са 13 души. От Регионалната здравна..

публикувано на 27.03.20 в 14:47

Децинфекцираха Столипиново и Шекера заради коронавируса

Продължава чистенето на ромските квартали в Пловдив. До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци. Тази сутрин извънредна дезинфекция е направена по девет улици в „Столипиново” и пет в „Шекер махала.  Дезинфекцията ще продължи и..

публикувано на 27.03.20 в 12:23

Кабинет в Транспортна болница консултира за COVID -19

В Транспортна болница Пловдив от полунощ заработи поредният консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус. Така филтрите за лица със сиптоми на COVID-19 под тепетата се увеличиха с още един.  Междувременно чрез..

обновено на 27.03.20 в 09:43

Нужни са още мерки срещу кризата, сега рискът е за хората

На българската икономика са необходими антикризисни мерки с непосредствен ефект. От предприетите вчера от Правителството  нито една не е за безвъзмездно подпомагане на българските граждани. Това заяви икономистът и финансист Румен Гълъбинов Той..

публикувано на 26.03.20 в 16:06

"Ден след ден" при удължени извънредни мерки заради COVID-19

Ще колабира ли икономиката ни в условията на удължени извънредни мерки заради коронавируса? Ще дадат ли резултат икономическите мерки, предприети от правителството? Темата коментираме с икономиста Румен Гълъбинов . Решителна „атака“ срещу..

публикувано на 26.03.20 в 13:43

Дариха предпазни облекла за болниците в Пловдив

Областният кризисен щаб получи дарения на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта, съобщи обла стният управител Дани Каназирева. То включва повече от 700 защитни костюма. 360 от тях са от най-..

обновено на 26.03.20 в 11:20
Божидар Берберов, 5-ти курс МУ Пловдив

Студенти-медици са доброволци в Инфекциозна клиника

30 студенти от Медицински я университет в П ловдив (МУ) са се записали за доброволци в помощ на лекарите от Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“, които са на първа линия при лечението на заразени с COVID 19. Д есет от..

публикувано на 26.03.20 в 11:20