Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска кампания на младежите от БЧК

Български младежки червен кръст
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кампания „Великден за милосърдие' 2014” ще проведат на Разпети петък  доброволците от Българския младежки червен кръст от клубовете в  Пловдив,  Карлово, Сопот, Асеновград, Съединение, Първомай и Куклен съвместно с Пловдивската Света  митрополия.  

Кампанията е за събиране на парични средства с касички пред православните храмове.  Набраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на деца в нужда и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в хуманитарни ценности и толерантност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват жътвената кампания

Жътвена кампания 2024 ще бъде открита от служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов в пловдивското село Златитрап. Проявата е част от европейската инициатива "Хляб на мира", в която страната ни участва.  Т радиционно всяка година домакин на събитието е представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната...

публикувано на 11.06.24 в 06:28

Съветниците гледат отчетите на лечебните заведения

Общинският съвет на Пловдив ще гласува отчетите на 14-те общински лечебни заведения в Пловдив за миналата година. 11 от тях отчитат общо над 3 милиона лева печалба. Загубите са на стойност 106 хиляди лева, като те са реализирани в три лечебни заведения - МБАЛ „Свети Мина“, Медицински център-6 в район „Централен“ и Центъра за кожно-венерически..

публикувано на 11.06.24 в 06:22

Пожар избухна в хирургиите на УМБАЛ "Св. Георги"

Внезапен пожар възникна тази нощ   в База 2 на УМБАЛ “Свети Георги”  Пловдив на бул. Пещерско шосе 66.  Огънят е лумнал на 11 етаж на хирургиите и е принудил дежурните лекари и персонала да евакуират  пациентите от този и долните два етажа.  На място са пристигнали и няколко противопожарни екипа.   Пламъците са тръгнали от стая на санитарите,  гласи..

обновено на 10.06.24 в 22:50

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27